DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei îi răspunde lui Alin Nica, după ce președintele CJT a punctat că useriștii îl acuză în mod fals că sabotează livrarea banilor de la Guvenr pentru Capitala Culturală Europeană. Edilul spune că primăria a făcut multe în pregătirea mult-așteptatului eveniment, amânat doi ani de pandemie.

Pe lângă citatul propriu-zis din primar, primăria transmite că se fac destule pentru infrastructura culturală. ”90% dintre obiectivele de infrastructură culturală asumate de Primăria Timișoara prin dosarul de candidatura în 2016 sunt fie finalizate fie în lucru cu termen de finalizare anul acesta sau anul viitor. Cei mai mari pași au fost realizați în ultimul an și jumătate, din bugetul local. Cinema Victoria este gata, alte 3 cinematografe vor fi finalizate în următoarele 12 luni. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 190 milioane de lei”, transmite instituția.

De asemenea, primăria vorbește și de banii alocați pentru programul cultural. ”Pe partea de program cultural, prin Centrul de Proiecte, Primăria Timișoara a alocat anul acesta un buget record de 22,5 milioane de lei pentru finanțarea a aproape 120 de proiecte de cultură, sport și comunitate, adică de patru ori mai mare decât cel al CJT. Primăria și-a asumat să finanțeze toate proiectele din dosarul de candidatură, în afară de cele câteva care primesc finanțare de la consiliul județean”, mai transmit reprezentnații instituției.

Autoritățile locale spun că CJT nu s-a apucat de niciun obiectiv din dosarul de candidatură, și anume, reabilitarea Castelului Huniade, reabilitarea Muzeului Satului, reabilitarea malurilor Begăi pentru turiști, în afara zonei din Timișoara, dar și realizarea unui Muzeu al Științei și Tehnologiei Banat. ”În același timp, nu putem să nu remarcăm faptul că dintre cele patru obiective de infrastructură și de turism cultural asumate de Consiliul Județean Timiș în dosarul de candidatură cu care Timișoara a câștigat acest titlu, niciunul nu a fost nici măcar început, darămite realizat, cel mai grăitor exemplu în acest sens fiind reabilitarea Castelului Huniade”, mai spun cei din primărie.

Iată ce spune Fritz. ”Dacă alții decid să folosească proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, un proiect istoric, în disperata lor luptă politică, e alegerea lor. Nu știu cine câștigă politic dintr-o astfel de abordare, dar stiu sigur că Timișoara pierde. Eu sunt focusat să livrez ce și-a asumat Timișoara: investiții ambițioase în infrastructura culturală, redeschiderea cinematografelor ca centre culturale, un program cultural de calitate care ajunge la toți timișorenii și care atrage vizitatori din toată Europa. Miza acestui titlu este să transformăm imaginea României în lume, cu Timișoara și cultura ei cap de afiș. Nu voi juca jocul unor oameni politici locali pentru care miza pare să fie strict una de carieră personală”, a punctat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ