DISTRIBUIȚI

Prefectul Zoltan Nemeth a modificat componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, din care nu va mai face parte primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Pe lângă membri, în noua formulă de organizare vor exista și consultanți în CJSU, dar și invitați. De asemenea, s-au stabilit concret și atribuțiile celor doi subprefecți.

Astfel, ipotetic, în viitor Dominic Fritz nu va mai putea vota niciodată pentru carantinarea Timișoarei. ”Nu va mai face parte din comitet primarul Municipiului Timișoara, el având calitate de președinte al comitetului local. Am analizat componența CJSU din alte județe, dar și prevederile legale, iar în opinia mea, consider că primarul municipiului nu trebuie să dețină calitatea de membru în CJSU. De altfel, niciun primar nu va mai fi membru în comiteutl județean”, a spus prefectul Zoltan Nemeth, de formație avocat. Prefectul este membru USR-PLUS, la fel ca primarul Timișoarei, și a mai spus că nu crede că germanul se va supăra pentru modificarea juridică operată. Șeful ISU rămâne și în formula de acum vicepreședinte al CJSU.

Și alți șefi membri au fost scoși din componenaț CJSU, care are acum în total de 35 de membri, mai puțin decât până acum. Deciziile se vor lua tot cu două treimi din voturile celor rpezenți. ”Vor ieși din CSJU subprefecții, instituția urmând a fi reprezentată de prefect. Desigur, dacă prefectul nu e prezent, el va fi înlocuit de către unul dintre suprefecți. Nu vor mai face parte nici cei doi directori din cadrul CJT, de la Direcția Economică și Direcția Edilitară, instituția fiind reprezentată prin conducătorul instituției. Directorul Aquatim devine în schimb membru cu drept de vot, alături de reprezetanții companiilor de interes general din domeniul electricității și gazului”, a punctat Nemeth.

De asemenea, o modificare importantă este că CJSU Timiș va avea o listă de 21 de consultanți, care vor veni cu experitiză la ședințe. Vor exista și invitați. ”Vom crea o listă cu consultanți, cu subprefecții, rectorii universităților, șeful ITM, directorii din CJT, directorii de la CFR Călători, CFR Marfă sau de la Poliția de Transport Feroviar”, a mai punctat prefectul. Atât invitații, cât și consultanții, vor putea lua cuvântul în ședințe, dar fără drept de vot. Noua componență a CJSU, cu toată listele, urmează să fie aplicată și în practică cât de curând.

În prefectură s-au stabilit concret și atribuțiile celor doi subprefecți. Ovidiu Drăgănescu (PNL) va ține locul prefectului în relația cu deconcentratele. Liberalul va fi și înlocuitorul de drept al prefectului.  Andrei Molnar (UDMR) va conduce Serviciul Public Comunitar Pașapoarte, dar și Serviciul Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. El va avea și atribuții cu eliberarea apostilei și va fi înlocuitorul prefectului la Comitetul Județean de Fond Funciar.

Urmează să se aprobe și noua organigramă a Prefecturi Timiș. Urmează să apară și un Secretar al jduețului. Acesta poate fi propus de prefect din rândul înalților funcționari publici, dar poate fi și un funcționar cu acest rang care cere să fie mutat pe acest post. Aprobarea o va face Guvernul. Zoltan Nemeth a precizat că deocamdată, nu are pe nimeni propus pentru această funcție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ