În noaptea de 10 spre 11 mai, poliţiştii oraşului Deta au oprit pentru control, pe raza localităţii Voiteg, o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani. Poliţiştii au procedat la testarea şoferului cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, în autoutilitară poliţiştii au găsit un pistol şi două cartuşe de manevră, deţinute fără drept, pe care le-ar fi achiziţionat din Franţa. Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţii infracţionale a celui în cauză.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ