Firmele Autotim și Superimposer, care asigură transportul cu autocare, au fost amendate de Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș. Fiecare firmă are două autocare pe care nu le mai poate utiliza, până nu se remediaza deficiențele.

Controlul s-a făcut ca parte a unui control național despre transportul de persoane. În Timiș s-au dat trei amenzi, în cuantum de 27.000 de lei, dar și două avertismente. Autotiim a luat două amenzi și avertismentele, iar Superimposer, cealaltă sancțiune financiară.  Inspectorii au decis oprirea temporară de la prestarea de servicii pentru două autocare, unul de la Autotim și unul de la Superimposer, până se remediază deficiențele.

Dintre neregulie descoperite se află absența informațiilor despre traseu, în speță, stațiile de oprire, orarul și prețurilor aferente. De asemenea, era mizerie în autocare, tapițeria era ruptă sau pătată, iar pe jos echistau depuneri alimentare vechi, dar și de pământ sau nisip. Șoferul a fost surprins de inspectorii că fuma în autocar!

De asemenea, pe elementele din interiorul autocarului era rugină. În sălile de așteptare, plafonieria și scaunele erau pătate. De asemenea, nue xistau mijloace de protecței împotriva accidentelor în autocare și nici trusa de prim-ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ