DISTRIBUIȚI

Sfârșitul de săptămână în care creștinii au sărbătorit și Adormirea Maicii Domnului a fost unul în care în Timiș s-au procesat puține teste de covid-19. Doar Bioclinica a lucrat, nu și laboratoarele de la spitalele de stat. În ultimele 24 de ore veștile nu sunt însă bune, deoarece au murit patru timișeni cu noul virus și au apărut două noi focare la unități economice. 

Conform reprezentanților Prefecturii Timiș, 816 teste au fost procesate sâmbătă la Bioclinica. Acestea nu au fost raportate duminica, ci doar luni. De aici s-au depistat șapte cazuri de coronavirus. Duminică, au fost depistate zece infectări la timișeni, dar care s-au testat în alte județe. În acest moment, în Timiș sunt internate 211 persoane cu coronavirus, dintre care 20 sunt la ATI. De asemenea, în ultimele 24 de ore au murit patru oameni infectați cu virusul din Asia, iar în Timiș s-a ajuns la 98 de decese de la început de pandemie.În județ, numărul total de cadre medicale infectate e 171.  În ultimele 24 d eore au fost carantinate 13 persoane, iar zece au intrat în autoizolare.

DSP a finalizat cinci anchete epidemiologice în ultimele 24 de ore și a mai deschis trei. Instituția anunță că mai sunt opt focare active de coronavirus, față de nouă cu o zi în urmă. Au fost declarate stinse focarele de la Smithfield, Gottlob și secția de Ginecologie a Spitalului Municipal. Au apărut însă doi noi focare, la două unități economice, una cu patru cazuri, iar alta cu 14. Focarul de la Făget a ajuns la 73 de cazuri, dintre care două persoane au decedat, Centrul Frații lui Onisim e la trei cazuri în continuare, la fel ca focarul de la Spitalul Județean, cu 21 de cazuri. Focarul de la Autoliv Lugoj e al 17 cazuri, iar la fabrica de pantofi din Buziaș sunt tot opt cazuri.

Conform DSP Timiș, la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, 16 cazuri de infectare cu legătura între ele sunt confirmate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ