De luni, 2 mai, până în 17, la Timișoara va avea loc Festivalul Muzicii de Cameră, cu evenimente cu intrare liberă. Organizatori sunt cei de la Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă.

Evenimentul este la ediția cu numărul XVII-a, iar melomanii vor avea ocazia să asculte interpretări ale studenților de la Facultatea de Muzică și Teatru, alături de profesorii lor. „Aflat anul acesta la cea de a XVII-a ediție, festivalul a fost inițiat, în 2003, de către profesor universitar doctor Grațiela Negruțiu. Din dorința de a deschide manifestarea către comunitatea locală amatoare de evenimente artistice, ediția din acest an se va desfășura, în premieră, în mai multe spații din orașul nostru”, a precizat directorul festivalului, Rodica-Ortensia Zeman. Concertele vor avea loc în spațiile celor două muzee.

Luni, de la ora 19, la Bastionul Theresia, în deschiderea festivalului vor cânta  artiștii instrumentiști ai Filarmonicii „Banatul” Timișoara: Andreea Petrila, Csaba Zsolt Maksay, Darius Tereu, Ana-Maria Țipeanu, Lucian Petrila și Csermak Regina. Marți, 3 mai, de la aceeași oră, la Sala Barocă a Muzeului de Artă, e programat
recitalul oferit de studenți clarinetiști de la clasa profesorului Cristian Miclea și clarinetistul Tibi Boc. De asemenea, se vor interpretași piese interpretate de muzicienii Cristian Miclea, Gloria Maria Mihai și Victor Părău, în acord cu poemele recitate de actorul Claudiu Dogaru.

Miercuri, la Bastion,  studenții clasei profesorului Sorin Dogariu vor interpreta alături de studenții la actorie coordonați de profesoara Otilia Huzum. Este vorba de un eveniment centrat pe pian și poezie. Joi, festivalul se mută din nou la Palatul Baroc. Ansamblul de flaute Flautissimo coordonat de profesorul Matei Ioachimescu va cânta în recitalul de poezie susținut de actorul și universitarul Petru-Silviu Văcărescu. În 9, 10 și 11 mai, concertele vor avea loc la Sala Orphuem a Facultății de Muzică și Teatru. Studenții de la alămuri, coordonați de profesorul Sergiu Cârstea vor urca pe scenă, alături de interpreții profesoarei Cristina Mălăncioiu și  ansamblul Percutissimo format din percuționiști de la clasa profesorului Doru Roman.

În 12 mai, se revine la Palatul Baroc, cu studenții clasei profesoarei Manuela Mihăilescu, care, în dialog cu actrița Anca Roxana Constantin nad der Zee, vor susține un recital de poezie. Duminică, 15 mai, de la ora 17, la mansarda Bastionului Theresia e programată o seră de lieduri în interpretarea studenților claselor de canto ale profesorilor Ioana Mia Iuga și Simona Negru, care vor fi prezente, pe scenă, acompaniamentul fiind realizat de pianistele Silviana-Ana Cîrdu și Aida Marc.

Marți, 17 mai, de la ora 19, la Sala Orpheum e programat recital de lieduri susținut de studenții claselor de canto ale profesorilor Mariana Șarba, Silvia Sorina Munteanu, Darius Iordănescu și Diana Matei, cu invitata specială pe soprana Silvia Sorina Munteanu. Evenimentul va beneficia de acompaniamentul pianiștilor Silviana-Ana Cîrdu, Marcela Sorina Costea, Aida Marc și Rareș Păltineanu.

Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ