DISTRIBUIȚI

Astăzi și marți, Centrul Regional de Cercetare și Expertiză în Restaurare Conservare al Facultății de Arte și Design au loc două evenimente dedicate păstrării patrimoniului cultural. Este vorba despre un simpozion și un curs intensiv.

Mai precis, este vorba de Simpozionul Internațional „Resurse și tehnologii ale imaginii. Studii privind restaurarea și patrimoniul cultural”, dar și cursul intensiv „Metode și materiale verzi pentru restaurarea patrimoniului cultural”. Pe lângă centrul de restaurare al operelor de artă al Universității de Vest, în organizare mai sunt implicați și partenerii de la Muzeul Național de Artă Timișoara și organizația Youth in Conservation of Cultural Heritage- YOCOCU din Italia. La simpozion participă 50 de participanți de la universitățile naționale și internaționale, plus instituții de cultură. Vor vorbi lectorii  Mauro Francesco La Russa, Universitatea din Calabria, Andrea Macchia, YOCOCU, Baglioni Michele, CSGI- Universitatea din Florența, Chiara Alisi, ENEA- Agenția Națională a Noilor Tehnologii, Energie și Sustenabilitate în Dezvoltarea Economică.

Marțți de la 13,30 va avea loc și o sesiune de postere. Iată toți participanții: YOCOCU – Youth in Conversation of Cultural Heritage, Rome, Italy; Geosciences Institute IGEO (CSIC-UCM), Madrid, Spain; Organizația CBC, Conservazione Beni Culturali, Italia; Azerbaijan- Yococu, MIRAS –Organizație socială în sprijinul studierii patrimoniului cultural, Azerbaidjan; Universitatea din Sapienza; Universitatea din Calabria; Universitatea din Pavia, Italy; Institutul de Științe ale  patrimoniului  cultural  Academia de Arte,  a Universității din Novi Sad; Universitatea Națională de Arte „G. Enescu”, Facultatea de Arte si Design, Iași; Universitatea Babeș Bolyai, Cluj; Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca; Universitatea „Lucian Blaga”  Sibiu; Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie; Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design; Galeria Matica The Gallery of Matica srpska, Novi Sad, Serbia; Complexul Muzeal Arad; Biblioteca Universitară Centrală Iași „Mihai Eminescu”; Muzeul Național al Banatului, Timișoara; Muzeul Național al Unirii, Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia; Muzeul de Artă din Timișoara; Direcția Județeană pentru Cultură Timiș; Centrul de Cercetare și  Expertiză în Restaurare și Conservare (CR-CERC); Centrul de cercetări în curatoriat, istoria și critica de artă, studii patrimoniale (CICASP); Centrului de Creație al Artelor Vizuale Contemporane (CCAVC); Centru de cercetare CReART, Iași; STart CONSERVATION, București, masteranzi ai programului de studiu Patrimoniu, Restaurare și Curatoriat în arte vizuale (FAD), absolvenți ai  programelor de studii universitare specializarea conservare – restaurare din țară,  doctoranzii ai școlii Doctorale de Arte.

La eveniment se intră cu certificat evrde.

 

LĂSAȚI UN MESAJ