DISTRIBUIȚI

Canotorii de la CSM Timișoara sunt de 5 luni fără o bază de pregătire, căci declarațiile primarului demolator Dominic Fritz despre clădirea de pe mal care o va da sportivilor s-au dovedit doar o gargară mincinoasă. De când a început marea operațiune pentru un „culoar verde vibrant” pe malul Begăi (culoarul e tot maro și acum) sportivii se pregătesc în condiții penibile, nedemne pentru un oraș cu asemenea pretenții.

Așa cum timișorenii știu, în noiembrie, Fritz a inițiat un circ electoral de prost-gust și a demolat, la grămadă, și hangarul canotorilor și fosta sală de popice de la ștrandul CFR (ulterior Eminescu), dar și terasele ilegale, cu pretextul că edificiile nu erau intabulate. Însă în Cartea funciară, pe locul de la pod scrie clar ”loc pentru canotaj”, dar nu suficient de clar pentru Friz, căruia sportul de performanță îi este ca sarea-n ochi. S-a demolat tot, cu excepția unei singure clădiri, care nu avea nici ea vreo bază legală, deoarece nu este intabulată, dar care s-a promis că va fi dată canotorilor de la CSM Timișoara.

CSM Timișoara preluase sportivii și baza de la clubul CFR. După 5 luni, clubul ministerial s-a convins de promisiunile deșarte: ”Ne-au mințit ca pe ultimii oameni! Ne chinuim cu ei, mergem iar vineri până la ei. Nu am cuvinte, efectiv. Mergem să cerem un loc unde să ne putem desfășura activitatea. Noi am mers cu ideea că o să primim clădiea aceea, dar ni s-a spus că nu se poate. Ne-au trimis apoi la baza Voința, au spus că desfac terenul. Am și vorbit la minister, am găsit pe cineva să ne ridice un hangar. Am mers acolo la Voința, iar cei de la Modex  ne-au spus că ei sunt proprietari și că sunt intabulați acolo. Am mers și noi la Oficiul de Cadastru și ni s-a spus că nu se poate construi acolo”, ne-a declarat directorul clubului, Lucian Reclaru.

A fost o iarnă caldă, dar pregătirea canotorilor a fost total compromisă. După ce au că au rămas fără Fabrica de campioni, au mai fost o dată dați afară, de pe locația fostului patinoar, pentru că ar fi încurcat măreața realizare a culoarului verde fritzist. Bărcile sut lăsate la ponton, de unde pot fi inclusiv furate, dar nimeni nu pare interesant de acest aspect în primărie. ”Copiii s-au pregătit în baza noastră de tenis . Acolo am ținut și echipamentele. Bărcile le-am dus la vechiul ponton. Efectiv le-am lăsat acolo! Nu le-am legat. Le-am mai pus unde se face terenul de baschet promis acum, dar ni s-a spus că deranjăm și a trebuit să ne mutăm”, a mai precizat Reclaru.

Clădirea rămasă în picioare a fost ferită în continuare de bulzodere, dar nici nu a ajuns predată canotajului. S-au găsit pretexte penibile, tipice unei administrații incapaile, cum că din cauza demolărilor, ar fi nesigură. ”A spus că din motive de siguranță nu se poate, pentru că s-a tot săpat în jurul ei și există un pericol. Nu ne pot lăsa până nu se face o expertiză. Ca-n România!…. I-am rugat să urgenteze, dar nu am primit niciun răspuns. Domnul antrenor stă în continuare pe holuri la primărie, în speranța că cineva ne va sprijini și pe noi. Am adus atâtea medalii, o avem pe fata asta campionaă europeană la Tineret, Rucsandra Bucșă”, a continuat Reclaru.

Treuie spus că dacă Fritz avea răbdare cu demolarea, anul trecut în noiembrie, se putea ține Campionatul Național de Fond la Timișoara, competiție la care se văslesc 6000 de emtri pe Bega. Competiția s-a mutat forțat la Snagov, dar clubul CSM nu vrea ca acest lucru să se repete. ”Nu ne vom lăsa până nu o să obținem un loc. Într-adevăr, au fost probleme, dar să ne punem în legalitate și să ducem lucrurile la normalitate. Secția nu s-a înfiiințat alăltăieri, are medalii foarte multe. Trebuie să continuăm canotajul pe Bega. Vreau să caut un loc și cu spriinul unor oameni de afaceri, să ținem Campionatul de Fond în noiembrie aici”, a conchis directorul Lucian Reclaru.

Doar CSU Poli mai are secție de canotaj pentru seniori în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ