DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, de pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara a plecat o primă cursă charter din Banat, cu muncitori sezonieri în agricultură, care au decolat spre Germania. DSPJ Timiș spune că totul s-a desfășurat fără probleme, cu supravegherea doctorului Virgil Musta, iar personalul din aeroport a primit echipament de protecție.

Cursa cu charter a companiei Eurowings a dus 90 de români la muncă în agricultură în Germania și a fost prima dintr-o lună seria, de 25 de astfel de zboruri care vor mai decola până la începutul lunii iunie, cu pasageri din mai multe județe, de pe aeroportul timișorean. Pentru că a fost prima cursă, la îmbarcare a mers o echipă mixtă, cu medici specialiști și inspectori din cadrul DSPJ Timiș. Instituția a adus echipamente de protecție pentru personalul aeroportuar. ”Prin grija DSP Timiș, fost puse la dispoziția personalului aeroportuar seturi complete de echipamente de protecție epidemiologică, iar pasagerii au fost ghidați optim spre operațiile de verificare vamală și tranzit pentru îmbarcare, starea de sănătate fiind investigată prin testare cu termometre cu citire de la distanță”, transmite instituția.

La îmbarcare a asistat și medicul Virgil Musta, cel care coordonează de la începutul epidemiei devenită pandemie tot ce se întâmplă cu bolnavii de coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Doctorul a transmis un set complet de măsuri de protecție, până la îmbarcarea în avion, astfel încât riscul transmiterii virusului să fie cât mai redus. ”Medicul Virgil Musta a ghidat implementarea unui set de proceduri pentru asigurarea circuitului de monitorizare a pasagerilor la îmbarcare, cu standarde ridicate în protecția individuală, la nivelul tuturor etapelor îmbarcării, până la decolare”, se arată în comunicatul DSP Timiș.

Autoritățile spun că nu au fost probleme. ”Întreaga acțiune de evaluare și monitorizare a siguranței medicale, desfășurată ieri în punctul vamal aeroportuar timișorean, a decurs în condiții normale, ghidată prin supervizare medicală epidemiologică la cel mai înalt nivel. Acțiunea este considerată o etapă importantă, prin care s-a inițiat procedura de monitorizare medicală epidemiologică a pasagerilor de curse charter, aplicabilă de acum și pentru celelalte curse, planificate să aibă loc până la începutul lunii iunie”, mai transmite DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ