DISTRIBUIȚI

Pe timp de pandemie, DSPJ Timiș anunță măsurile în desfășurare și pe care le pregătește, pentru a mai rezolva din criza creată de coronavirus. Se pregătește un protocol cu IML, dar și transmiterea mai rapidă a informațiilor după controalele epidemiologice. în Timiș, unele cabinete stomatologice private vor asigura de acum încolo urgențele pentru cei cu probleme dentare.

DSP face controale în toate spitalele cu medici confirmați cu coronavirus, iar contacții acestora au fost plasați în autoziolare și vor fi testați dacă au simptome. De asemenea, medicii din cadru instituției asigură la frontieră triajul epidemiologic. În ceea ce privește respectarea Planului alb, toate spitalele sunt verificate de inspectori de la Serviciul Control în Sănătate Publică, verificări ce se referă și la stocurile de medicamente, materiale sanitare și dezinfectanți.  Personalul pompelor funebre a fost instruit ce să facă cu decedații cu coronavirus și urmează să se încheie un protocol cu Institutul de Medicină Legală Timiș pentru cazurile de de deces suspecte de infectare cu coroanvirus.

Mai multe cabinete stomatologice private au fost introduse în circuitul de urgență. Dentiștii au fost instruiți cum să evite evenimentele epidemiologice nedorite. De asemenea, DSP se asigură ca și cabinetele medicilor de familie să aibă echipamente de protecție. Instituția spune că a găsit spații de rezervă pentru o situație în care în județ vor exploda numărul de cazuri. Dezinfecția în centrele de carantină e coordonată tot de DSP, inclusiv în ceea ce privește gestionare deșeurilor și dezinfectarea lenjeriilor de pat.

În colaborare cu Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, DSPJ va crea un soft pentru introducerea în timp real a datelor obținut din anchete epidemiologice. De asemenea, pentru un triaj epidemiologic mai rapid, DSP Timiș spune că s-a implicat în dotarea cu structuri mobile la toate unitățile de primiri urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ