CSC Dumbrăvița va juca finala barajului de promovare în Liga 2 cu CSM Reșița, cu toate că a cedat acasă cu 3-1 în al doilea meci al semifinale, cu CSM Deva. În tur, bănățenii câștigaseră cu 5-1, iar trupa lui Cosmin Stan și-a permis și o relaxare, poate pe alocuri prea mare.

Chiar dacă meciul a fost unul de baraj, nu s-a jucat într-o atmosferă prea grozavă, iar pe ploaie, micuța tribună a arenei dumbrăvițene nu s-a umplut și nici nu s-a animat grozav. Gazdele au controlat autoritar începutul de meci și au ratat destule ocazii până în minutul 31, când au reușit să înscrie, prin Andrei Olaru, care a fructificat o centrare venită de la Martinov. După golul primit, Deva a reușit să schimbe raportul de forțe din meci și astfel, a reușit să obțină un penalty în minutul 39. Trifon ieșise neglijent și a lovit un adversar, însă portarul și-a reparat greșeală când a apărat șutul lui Țoiu, trimis pe zona centrală a porții.

În repriza a doua, Dumbrăvița a arătat destul de rău și astfel a făcut posibilă revenirea Devei. după două bare, ale lui Avramovici și Bloj. În minutul 80, Avramovici a reușit să egaleze, din cădere, la o fază la care Ciuci, intrat între timp în poartă, putea face mai multe. Peste trei minute, și Ciui a avut o ieșire neglijentă și s-a dictat din nou penalty. Kayondo a tras nu grozav, iar portarul a boxat, însă Avramovici a venit din spate și a înscris. Jucătorul africn al Devei și-a lăsat colegii în inferioritate pe final, dar, chiar și așa, Bloj a marcat în prelungiri, la altă fază la care Ciui era ieșit aiurea.

CSC Dumbrăvița: Trifon (Ciui 72’) – Bura-Koț, Bain, Moțiu, Bodri, Zurbagiu (cpt., Gologan 72’), Ghinescu, Schinteie, Andr. Olaru (Amariei, 78’), Paulevici (C. Ciubotariu 78’), Martinov (Vidican 80’)

CSM Deva: Bădescu – Țoiu (Fl. Stelea 73’), Kayondo, Al. Vasilescu (Sulea 52’), Ciubari, Avramovici, Bloj, Plută, Fl. Dumbrăvean, Al. Doboș (cpt.), R. Kelemen

Cosmin Stan a fost fericit, chiar dacă echipa a pierdut. ”Ar fi culmea să regret. Ne-am atins obiectivul, adică ce am vrut din dubla această, să trecem în finală, asta am urmărit. Am făcut schimbări. Au intrat jucători care nu au jucat delocc, precum Ciui, care nu a jucat deloc. Aveam jucători cu cartonașe galbene în teren, pe terenul asta foarte moale, riscam să primim iarăși cartonașe galbene cum am primit în ultima etapă de play-off cu Lipova. Puteau să câștige și 4-1, eu la fel de bucuros eram. Finala e un meci în care ei pornesc cu prima șansă. Dar după meciurile pe care le-au făcut cu Ghiroda, cred că șansele noastre cresc. Eu sunt foarte mândru de tot ce e în jurul nostru”, a declarat antrenorul Dumbrăviței.

Ștefan Nanu nu a fost așa de mâhnit pentru că a ieșit din lupta pentru Liga 32, unde are obiectiv fixat să ajungă după doi ani. ”Îmi felicit echipa. Păcat de acel joc, pentru că rezultatul de acasă e nedrept. Din punctul meu de vedere, au fost goluri la care a greșit portarul, care a apărat și astăzi. Un copil de 18 ani, care azi chiar mi-a apărat bine. Eu cred că dacă fructificam ocaziile pe care le-am avut puteam să ne calificăm. Am avut ocazii foarte multe: trei bări, penalty ratat, plus alte ocazii. Eu îmi felicit echipa. Obiectivul meu când am început acest campionatul a fost locurile 1-4. Am terminat pe locul 2 înainte Pandurilor, cu un buget de 2 milioane de euro în cont. Din punctul meu de vedeer, este valoric, ca lot, peste mine. Felicit acești copii pentru că au înteles mesajul meu la acest meci. Trebuia să câștigăm. Echipa mea niciodată nu e să piardă cu 5-1. A fost ceva acolo, poate și ei au luat jocul prea ușor și ei au luat meciul deja câștigat. Astăzi au avut altă atitudine și dorință și asta s-a văzut”, a declarat Nanu.

CSC Dumbrăvița va fi gazdă în primul meci cu Reșița, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18.

 

LĂSAȚI UN MESAJ