În această noaptela ora 0, expiră carantina de 14 zile impusă pentru Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Chișoda, Moșnița Veche și Albina. Doar pentru Dumbrăvița se va mai prelungi carantina, și doar pentru 7 zile.

DSP a propus prelungirea carantinei doar la Dumbrăvița.Institul Național de Sănătate Publică a aprobat propunerea, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență condus de subprefectul Mircea Băcală a aprobat decizia. ”Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul localității Dumbrăvița, aflată în carantină din data de 10 ianuarie 2021, ora 00, nu a scăzut, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune măsura prelungirii carantinării. Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborate de Centrul Național de Combatere a Bolilor. În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării pentru unitatea administrativ-teritorială Dumbrăvița. În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile”, transmite Prefectura Timiș.

Deși satele din celelalte trei comune ies din carantină, Mircea Băcală a cerut intensificarea controalelor pentru purtarea măștii și respectarea celorlalte măsuri pe timp de pandemie și în Giroc, Ghiroda și Moșnița. ”Subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda”, se mai arată în informarea trimisă presei.

Prelungirea cu 7 zile a carantinei Dumbrăviței urmează să fie semnată de Raed Arafat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ