Chiar de Halloween, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a anunțat primele informații oficiale despre Târgul de Crăciun din acest an. După ce fusese mutat în parcarea Modex și Piața Libertății, evenimentul revine în Piața Victoriei.

Desigur, putem să luăm în calcul că administrația Fritz acționase, cumva, și pe fondul stării de alertă din anii 2020 și 2021, când a mutat căsuțele. Acum, revin în Piața Victoriei. Casa de Cultură, condusă de Camelia Mingasson anunță că vor fi 50 de astfel de amplasamente pentru negustori și s-a făcut un parteneriat cu firma „Events for Tourism”, cei care organizază Târgul de Crăciun de la Sibiu. Platforma de înscriere e pusă la dispoziție tot de firmă, care ar avea o bază de date de 1100 comercianți de produse tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă.

Altfel, ca program, târgul se deschide la 1 Decembrie, de Ziua Națională. Târgul va fi deschis până la 2 ianuarie, așadar, se va închide înainte Crăciunului pe rit vechi, deși administrația Fritz se laudă ori de câte ori are ocazia cu multiculturalitatea. Pentru deschidere, momentan suntem anunțați că va cânta Trupa Voltaj și va dansa Ansamblul Timișul. Programul detaliat s eva anunța zilele viitoare.

De asemenea, vor exista târguri și în cartiere, dar deocamdată nu s-a detaliat exact unde.

LĂSAȚI UN MESAJ