DISTRIBUIȚI

Clubul Poli Timișoara reprezintă un exemplu clar de contrast flagrant între vorbe și fapte. După un start de sezon în care conducătorii și primarul au vorbit despre ”next level” și bani, sărăcia din cadrul clubului alb-violet a dus la o decizie radicală. Deși, tot declarativ, li s-a impus ca obiectiv promovarea, cei de la echipa a doua au fost anunțați că satelitul a fost desființat.

Echipa a doua a fost înscrisă anul trecut în Liga a III-a când FRF a permis invitarea echipelor, cu condiția ca cei care au beneficiat de situația să folosească trei jucători U21 și cinci U19 în permanență. Decizia de a înscrie echipa cu un eșalon mai sus i-a aparținut fostului președinte, Ioan Miculaș. Anul acesta, a fost trimis la satelit fostul secund al echipei a doua, Sorin Bălu. Întâmplător sau poate nu, la finalul sezonului trecut Bălu și Marius Croitoru s-au îmbrâncit la un meci pe tunel și la ieșire. În condiții schimbării băncii tehnice, satelitului i s-a trasat obiectiv promovarea în Liga a II-a. Aceiași conducători au decis desființarea echipei satelit după nicio lună de zile, deoarece costă 180.000 de euro pe sezon. Mai puțin decât a costat transferul lui Pedro Henrique, 200.000 de euro.

În fotbalul timișean se zvonea de săptămâni bune că Poli 2 se va desființa și am întrebat la club dacă e real. Ni s-a răspuns negativ și, între timp, echipa a continuat să joace amicale. Deși s-au cheltuit bani cu pregătirea, până la urmă, deznodământul a fost același. Juniorii de la satelit vor rămâne la echipele de juniori U17 și U19, iar Sorin Bălu va fi redirecționat tot la juniori. Jucătorii care nu mai sunt U19 vor fi împrumutați și deja li s-a spus să își caute echipe. E vorba de fotbaliști precum Mădălin Livan, Damir Totic, Răzvan Rus, Alex Lazăr, Sinisa Sporin sau Darius Buia.

Amuzant e că în ultimele săptămâni, primarul orașului se lăuda că Adrian Mutu a lăudat echipa celor de la Poli din prima ligă, iar Ionuț Popa a vorbit de investitori italieni. Realitatea este că clubul traversează mari probleme financiare. Oricum, renunțarea la echipele satelit pare să fie un adevărat caz în fotbalul românesc. Dinamo și UTA, fără probleme financiare, au procedat la fel, iar insolvenții Pandurii, similar. În aceste condiții, Timișul rămâne cu patru echipe în Liga a III-a: CSM Lugoj, Millenium Giarmata, Nuova Mama Mia Becicherecul Mic și CS Ghiroda.

(foto: absport.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ