PNL Timiș a devenit oglinda cuvântului ”neasumare” și, dacă ar exista un DEX cu poze, ar fi poza perfectă pentru atașasarea la acest termen. După un eșec lamentabil la alegeri, mai ales la cele din Timișoara, partidul nu a ieșit cu nicio explicație și se face că plouă, cu un prim comunicat după 9 iunie despre un subiect care nu este de mare interes pentru marea majoritate a cetățenilor: centrele pentru dependenții de droguri.
Reamintim, PNL a reușit să bifeze două momente absolut jenante în plină campanie. Mai întâi, după ce poziția numărul 2 a partidului pe lista pentru Consiliul Local Timișoara a votat cu două mâini proiectul dubios de spital nou subdimensionat al lui Fritz, tardiv, partidul a decis organizarea unei conferințe cu Nicolae Robu și fosta directoare de la Spitalul Municipal, Olimpia Oprea. Doctorul s-a făcut iremediabil de râs și a spus, spre disperarea candidatului la primărie, că familia romului Cârpaci a făcut multe RMN-uri printr-un proiect european gratuit, oare pentru a fi de acord cu dezmembrarea terenului de la Clinica de Balneologie, proiect european lăsat neterminat de administrația Fritz.
Ca și cum ridicolul, cu o acuzație de corupție pe care Oprea și-a făcut-o singură în timp ce râdea ca la circ, nu era destul!, partidul a comis-o inter-galatic la o săptămână diferență. Nicolae Ciucă, recunoscut în PNL și în Armata română ca un personaj cu un intelect foarte limitat, care a primit funcții doar pentru că tatăl său a fost un om cu funcții, a recunoscut că l-a abordat pe Dominic Fritz pentru a fi candidatul PNL. Ca să nu mai punctăm că șeful de campanie a lui Robu, Ionuț Gaiță, i-a făcut campania praf și a considerat că Robu va redeveni primar dacă va merge aproape săptămânal în emisiunea unui ziar care timp de peste un deceniu l-a făcut constant praf – credibilitate, zero!.
În tot acest context, într-un nou comunicat neasumat, parte din „startegia” de comunicare paralelă gândită de Marilen Pirtea, în afara biroului de presă PNL, liberalii se laudă cu un proiect despre care nu aflăm dacă parlamentarii de Timiș au vreo legătură cu el. ”Parlamentul a adoptat ieri proiectul de lege care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov. Aceste centre vor funcționa sub coordonarea Ministerului Sănătății și vor fi acreditate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform standardelor internaționale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri”, se arată în comunicatul de la biroul de presă paralel PNL.
Centrele acestea sunt un progres față de ceea ce are acum România pentru că sunt controlate de Ministerul Sănătății, nu de agenții anti-drog, subordonate MAI și oricum subdimensioante ca personal. ”Acesta este al treilea demers legislativ inițiat de PNL din pachetul celor referitoare la combaterea drogurilor și îmbunătățirea legislației în acest domeniu, primele două vizând Registrul traficanților de droguri și Legea 2 Mai.Centrele mari urbane se află în epicentrul acestui fenomen periculos, iar înființarea acestei rețele de opt centre regionale va avea în vedere exact modul în care se dezvoltă fenomenul în plan real. Centrele regionale de dezintoxicare vor răspunde unei nevoi reale, într-un context în care infrastructura pentru tratarea dependenței de droguri în România este inexistentă, o situație de inadaptare a serviciilor medicale și sociale la care autoritățile publice sunt chemate să răspundă cu soluții practice”, se mai arată în comunicatul PNL.
Iar liberalii doresc să creeze o discuție în spațiul public despre locația centrului, pentru a muta interesuld e la modul în care au pierdut lamentabil alegerile. „PNL Timiș susține implicarea autorităților locale, prin Consiliul Local al Municipiului Timișoara cât și Consiliul Județean Timiș, instituții care pot să propună o linie de cofinanțare necesară pentru ca un astfel de centru să fie înființat în Timișoara ori într-o altă localitate din Timiș. Propunem ca această inițiativă să fie avansată cu prioritate spre dezbatere publică și decizie în aceste consilii, având în vedere că legea adoptată de Parlament prevede că pentru construcţia, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor se alocă sume de investiţii şi de funcţionare în proporţie egală, 50% din bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii, şi 50% din bugetele autorităţilor publice interesate, dar și din fonduri din programe de finanţare europene”, ne mai informează biroul de presă paralel al PNL.