Astăzi, Poliția Locală, alături de reprezentanți ai altor instituții, a făcut un control amplu în cartierul Kuncz. S-a găsit enorm de multă mizerie, dar și câini și cai care umblau liber prin cartier.

Cetățenii au sesizat că se abandonează deșeuri ilegal în cartier, în contextul în care la unele se dă inclusiv foc, că mulți cetățeni nu au contract cu vreun operator de salubrizare, iar animalele sunt lăsate libere. Au fost verificate 70 de case din cartierul ce a luat ființă în jurul fostei fabrici de cărămidă. Cetățenilor li s-a atras atenția că nu pot abandona și arde gunoiul, că trebuie să aibă contract cu un operator de deșeuri, dar și că nu pot lăsa caii sau câinii pe stradă. Pe parcursul controlului a fost identificat un bărbat ce a abandonat deșeuri cu căruța.

Au fost inventariate o serie de microbuze despre care există informații că sunt utilizate pentru a abandona ilegal deșeuri în cartier, iar lista a ajuns la IPJ Timiș. Reprezenantul pentru probleme romilor din cadrul Direcției de Asistență Socială  le-a explicat că, dacă nu se conformeză legii privind deșeurilor, vor fi pedepsiți. Cei cu probleme de acest tip și care lăsau animalele libere vor fi verificate din nou în viitor.

Cntroalele le-au făcut polițiști locali din cadrul Serviciilor Protecția Mediului, Ordine Publică și Intervenție Rapidă în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, reprezentanți ai Serviciului Managementul Deșeurilor din cadrul Primăriei Timișoara, ai Direcției de Asistență Socială Timișoara și societății de salubrizare Retim.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ