Săptămâna viitoare, ortodocșii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, hramul Parohiei Ortodoxe Fabric Est. Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează o rugă bănățeană ca la carte în cartierul de lângă Pădurea Verde.

De luni, din pre-ziua sărbătorii, la biserica de pe strada Alpinițtilor se va ține, de la ora 19, privegherea. Apoi, marți, dimineața, de la ora 9 începe acatistul. Sfânta Liturghie de Hram va fi de la ora 10. Evenimentul e organizat atât cu Parohia Ortodoxa Fabric Est, dar și cu Școala gimnazială nr. 21 ”Vincențiu Babeș”. Pentru copii, Casa de Cultură va pregăti un carusel, un tobogan, dar ateliere creative.

De la ora 17 începe programul artistic. Vor cânta artiștii consacrați, precum Carmen Popovici-Dumbravă, Doriana Talpeș sau Dumitru Stoicănescu, dar și tinerii  Anda Sabadoș, Alexandra Acs, Bianca Opăriuc, Vlad Văcaru, sau la foarte tinerii și la fel de talentații David Crișan, Sara Vasilescu, Denisa Peia, Ana-Gabriela Coțe, Ana-Maria Moldovan, Maria Șaptebani.

Va fi la fața locului și Orchestra de tineret a Ansamblului „Timișul”, condusă de Nicolae Baniciu. Desigur, vor fi prezenți și dansatorii, coordonați de Maria Topciov și Ciprian David.

 

LĂSAȚI UN MESAJ