De vineri până duminică inclusiv, la Grădina de vară a Filarmonicii Banatul va avea loc ediția a XXXI-a a Galei Blues-Jazz Kamo. Evenimentul este, de altfel, cel mai longeviv festival muzical de acest profil din România, după cel din Sibiu.

Festivalul e, totodată, cel mai timpuri din țară. Concertul de deschidere începe vineri, roa 19, și o are în prim-plan pe Elena Mîndru (foto) una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului românesc și european. Ea va cânta alături de Orchestra Filarmonicii Banatul, dirijată de Tiberiu Oprea. Artista e stabilită de ani de zile în Finalanda și este cântăreață, compozitoare, aranjor, producător, organizator de festival și director de casă de discuri. la concert timișoreni îi pot asculta și pe Artturi Rönkä (Finlanda) – pian, Johnny Bota – contrabas, Tuomas Timonen – baterie.

De al aceeați oră, sâmbătă, 24 septembrie, pe scenă vor urca Milan Petrovic, din  Serbia, legendara trupă Bega Blues Band, FanQbello, din Germania și Viktorija Pilatovic Band, din Spania. duminică, seara va fi deschisă de formația  tinerilor artiști ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, JazzAtronik. De asemenea, vor concerta și consacrații membrii ai Puba Jazz Connection , din Germania și Peter Sarik Trio, din Ungaria. În fiecare seară vor fi și jam-session-uri la cluburile Aethernativ, Manufactura, respectiv Retro.

De asemenea, în perioada 23-25 septembrie se vor organiza workshopuri gratuite, susținute de artiștii de la eveniiment. Atelierele se țin la Facultatea de Muzică și Teatru. Este necesar doar un email de înscriere la adresa secretariatulartistic@filarmonicabanatul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ