Toamna aceasta, timișorenii iubitori de artă vor putea admira o nouă expoziție inedită la Kunsthalle Bega, ”Vremea Recoltei”. Vernisajul va avea loc vineri, 2 septembrie.

Artista prezentată de data aceasta este Ioana Sisea. Ea își amintește cum bunicii ei aveau o locuință cu patru camere, dar trei le păstrau pentru a fi doar vizitate de oaspeți de seamă. ”Bunicii mei aveau o casă, trei paturi, patru mese, paisprezece scaune, douăzeci și șapte de pahare, patruzeci și patru de farfurii, trei televizoare, cinci covoare… Bunicii mei locuiau într-una din cele patru camere ale casei; celelalte trei erau păstrate ca o scenografie de care nu ne puteam atinge. Erau camerele bune la care aveau acces doar oamenii importanți care veneau în vizită, cum ar fi preoții sau rudele mai îndepărtate”, spune autoarea. Vremea recoltei e acea vreme când în casele oamenilor fructele se uscau pe ață, legate, adesea, de alte obiecte domestice.

Curatoarele expoziției sunt Anca Verona Mihuleț și Iris Ordean. La vernisaj, vizitatorii vor avea ocazia să facă un tur ghidat de Iris Ordean și să stea la o discuție cu Ioana Sisea. Arista a absolvit în acest an Royal College of Art din Londra . Și-a susținut teza de doctorat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Proiectele sale au mai fost prezentate în expoziții personale sau de grup la:  Muzeul de Artă din Cluj-Napoca; Royal College of Art, Londra; Gallery Rosenfeld, Londra; Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA, Sf. Gheorghe; Zina Gallery, Cluj-Napoca sau Diehl Gallery, Berlin.

Cratoarea Anca Mihuleț este laureată a Bega Art Prize în 2019. Iris Ordean a fost implicată în proiecte internaționale transdisciplinare desfășurate în Franța, Germania, Italia, Marea Britanie sau România. Cele două sunt la a doua colaborare. Vernisajul expoziție are loc vineri, 2 septembrie, ora 19. Ea va putea fi vizitată până în 15 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ