Așa cum timișenii sunt deja obișnuiți, pentru al treilea an, PNL face din nou circ politic pe perioada verii, când toată lumea vrea să se relaxeze. De marți, Cristian Rusu, președintele PNL Dumbrăvița, a ținut să facă un apel public pentru predarea stâlpilor de troleibuz, deși pentru DJ691, în Dumbrăvița nu există constructor.

Ei bine, după conferința de presă mai mult sau mai puțin fără sens, aparent, liberalii din Dumbrăvița au ieșit al lipit afișe. Din informațiile noastre, nu au fost prinși doar copii, ci și adulți cu ei. Pentru lărgirea DJ 691, lotul 1, este acum în derulare licitația de găsire a unui constructor. Câștigătorul nu a fost anunțat. ”Acum 2 zile am asistat la un teatru grotesc al manipulării, regizat de grupări care nu au ezitat să se folosească de câțiva copii nevinovați pentru a răspândi afișe mincinoase în Dumbrăvița. Acuzațiile privesc presupusa blocare a lărgirii drumului județean 691 din Dumbrăvița și au fost aruncate la o zi după conferința de presă a PNL, în care au abordat exact acest subiect. O coincidență prea mare pentru a fi ignorată. PNL încearcă să se folosească de orice minciună pentru a-i discredita pe alții. Fiindcă e mai ușor să arunce vina, decât să facă ceea ce trebuie”, se arată într-un comunicat al USR Timiș.

Hilar este că USR spune că e pregătită să predea stâlpii. Acest lucru trebuie să-l facă Primăria Timișoara, dar partidul e în ”toți și în toate”. ”Aceștia se grăbesc să-i acuze pe primarii Timișoarei, Dominic Fritz, și respectiv Dumbrăviței, Horia Bugarin, de nepredarea stâlpilor. Să gândim însă logic. Legislația în domeniul construcțiilor este destul de clară. Amplasamentul se predă unui constructor printr-un contract de execuție. Suntem pregătiți să predăm amplasamentul cu stâlpii Consiliului Județean, dacă domnul Nica ne indică un constructor cu care să semnăm procesul verbal de predare. Însă, după ani de bâlbe, drumul tot nu are constructor. Fără constructor, nu putem semna niciun proces verbal”, mai spun useriști, într-un comunicat anonim, așa cum ne-au mai obișnuit.

Cei din USR reclamă și stupiditatea situației create, cu copii care lipeau afișe, de parcă PNL nu are destule peroane majore avide de așa ceva, căci se știe, în politica românească, lipitul de afișe te poate răsplăti în viitor cu funcții. ”Am aflat cu stupoare că afișele au fost comandate oficial, dar s-au lipit fără respectarea legii. Au pus niște copii să încalce legea pentru ei! Acesta este respectul PNL față de tineri, față de legile țării? Încălcă legile în mod flagrant în această campanie, punându-și sub semnul întrebării integritatea. Cum să mai avem încredere în PNL?”, se maia rată în comunicatul USR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ