SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara a semnat un parteneriat pe patru ani cu Universitatea de Vest. Din păcate, asocierea a afost anunțată într-o coferință care a lăsat foarte mult de dorit, cu ”cireașa de pe tort” cu glume proaste la adresa antrenorului Dragan Petricevic, de către ofițerul de presă al clubului primăriei!

A fost, din păcate, o conferință cu iz comunist, cu o sumedenie de oameni aduși doar să umple sala, în stilul de la Universitatea de Vest, care pare să uite tot mai des că are o Facultate de Comunicare. Ofițerul de presă al echipei a făcut glume de prost-gust despre greutatea lui Dragan Petricevic, dar antrenorul a trecut cu eleganță peste momentele penibile în care l-a pus propriul subordonat. ”Am visat mereu să se adune laolaltă mediul privat, mediul universitar și, bineînțeles, autoritățile. Am mai avut mediul privat implicat, dar nu în anvrgura de acum, dar niciiodată mediul universitar. Avem ocazia să fim mai puternici”, a punctat Dragan Petricevic.

De altfel, înainte de fi Elba Timișoara, echipa de baschet s-a numit câțiva ani și Universitatea. Practic, se reînnoadă un parteneriat, după 41 de ani. ”Suntem universitatea cu cea mai mare facultate de sport din zona de evst a țării. Vom participa la turneele de 3X3, vom găsi diverse proiecte comune, vom promova ideea de baschet și de sport la nivle pre-universitar, în școli. Să știți că cei mai cool din zona de liceu sunt copiii care știu baschet și fizică”, a spus rectorul Marilen Pirtea, care, în mod normal, ar fi trebuit să fie la Parlament. E însă în campania electorală în partid și orice prilej de apariție public e util.

Clubul CSU UVT are secție de baschet 3X3, iar colaobrarea va fi foarte strânsă, mai ales că SCM lucrează cu Bogdan Popescu. ”Mă încearcă un sentiment puternic. Ne dorim să susținem sportul ca stil de viață și ne dorim o cooperare activă, atât cu reprezentanții din mediul academic, dar și cu cei din mediul privat”, a spus directoarea interimată de la SCM Timișoara, Alina Botezatu, care e în această poziție de aproape doi ani, deoarece autoritățile nu sunt în stare să facă un concurs.

Acum, toate secțiile SCM au o colaborare cu o universitate. ”E ceea ce ne-am dorit de la început. Am spus că sportul trebuie să aibă trei piloni importanți: administrație, mediul academic și mediul privat. Ceea ce ne-am propus de la bun început se întâmplă”, a spus președintele consiliului de administrație al SCM Timișoara, Sorin Șipoș.

Prorectorul Mădălin Bunoiu vrea ca baschetul să devină mai popular. ”Îmi doresc o Timișoara în care să văd cât mai mulți copii cu o minge de baschet în mână. Am fost la Belgrad și am văzut așa o imagine”, a spus prorectorul. Conducerea Facultății de Educaței Fizică și Sport e de aceeași părere. ”Potențialul nostru ca oraș e extrem de mare”, a spus decanul Adrian Nagel.

LĂSAȚI UN MESAJ