DISTRIBUIȚI

Patru studenți de la Facultatea de Drept din Timișoara s-au calificat în finala competiției European Human Rights Moot Court Competition. Prestigiosul concurs este orgnizat de ELSA Internațional și vizează tematica drepturilor omului.

Concursul a ajuns la ediția a noua, iar anul acesta a avut loc în perioada 5 februarie – 21 martie, organizat în colaborare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association. În etapa finală au ajuns 18 echipe, între care și cea de la Facultatea de Drept din cadrul UVT, formată din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Țigla și Slaven Nichici , toșți studenți în anul III. De pregătirea lor s-au ocupat profesoarele Raluca Bercea și Sorina Doroga. ”Științele juridice oferă un amplu cadru al competitivității și performanțelor notabile. Echipa de studenți ai Facultății de Drept din UVT, care participă la competiția europeană European Human Rights Moot Court Competition merită încurajările și felicitările noastre nu doar pentru că obține, din nou, rezultate notabile într-un concurs de elită, ci și pentru că este un promotor al brandului UVT în spațiul public, ca model al performanței internaționale”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Calificarea în finală s-a făcut pe baza memoriilor scrise redactate de echipele de studenți, dar și de rezultatele obținute la procesele simulate din rundele regionale. Competiția presupune o simulare a procedurilor în fața Curții europene a Drepturilor Omului. Echipele participante prezintă argumentele părților dintr-o speță despre dreptul la respectarea vieții private, libertatea de întrunire, dreptul la un proces echitabil și dreptul la un remediu efectiv, într-un stat care a derogat de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în contextul ipotetic în care țara respectivă se confruntă cu o epidemie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ