DISTRIBUIȚI

În cel mai vestic județ al țării, un număr de 6000 de elevi și 100 de cadre didactice nu au avut echipamentele necesare pentru a urmări cursurile de la școala online. Autoritățile au reușit să adune deocamdată device-uri pentru cei din localitățile Cenei, Bobda și Tomești, în cadrul campaniei e-Learning TM.

Deocamdată, de la lansarea campaniei, 18 copii din comuna Cenei, care include și localitatea Bobda au primit tablete săptămâna trecută. Acum, a venit rândul celor din Tomești, mai precis, elevii școlii gimnaziale din colonie. La unitatea școlară din localitatea unde exista celebra fabrică de sticlă au ajuns 17 device-uri, dar și un sistem audio. Donația a fost făcută de prefectul Liliana Oneț, inspectorul-șef general al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Marin Popescu, și Radu Dragomir, directorul Direcției Județene de Telecomunicații Timiș din cadrul STS.

Tabletele, laptopurile și telefoanele inteligente au fost achiziționate din donații făcute de angajații Instituției Prefectului,  Serviciului de Telecomunicații Speciale – Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș, Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș. Prefectura anunță că și alte instituții din județ s-au alăturat campaniei e-Learning TM și au anunțat că vor dona zilele viitoare echipamente utile școlii online.

Campania e-Learning TM a fost inițiată la propunerea Instituției Prefectului și derulată în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, prin Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Timiș. cursurile din învățământul preuniversitar au trecut în online din 11 martie și așa se va și termina anul școlar actual. Din 2 iunie pot veni la școală, la pregătire, doar cei care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

LĂSAȚI UN MESAJ