DISTRIBUIȚI

Liga 2 din acest an are un format inedit, ”pandemic”, cu sezon regulat doar cu tur. Și mai insolit este că, fiind 21 de echipe, unele echipe au 11 deplasări și 9 meciuri acasă în tur, sau invers. Cele două echipe timișorene nu se consideră norocoase la tragerea la sorți.

ASU Poli va juca acasă cu CS Mioveni, Farul Constanța, Ripensia Timișoara, Dunărea Călărași, CSM Slatina, U Craiova 1948 SA, Petrolul Ploiești, Rapid, SCM Gloria Buzău, Metaloglobus București și Turris Oltul Turnu Măgurele. În deplasare, Poli va întâlni pe ”U” Cluj, CSM Reșița, FK Csikszereda, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Fotbal Comuna Recea, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna.

Octavian Benga spune că norocul e evitarea unor deplasări foarte lungi la debut de sezon, dar atât. ”Din punctul meu de vedere, primele patru meciuri sunt bune doar din prisma faptului că nu avem deplasări foarte lungi. Din acest punct de vedere avem un program bun, în sensul că avem meciuri acasă cu echipele care erau mai îndepărtate. Prin prisma primelor meciuri, avem un program foarte greu, căci întâlnim în prima etapă CS Mioveni, care s-a bătut la promovare, ajungând chiar la baraj. Apoi avem o deplasare foarte grea la U Cluj, care ţinteşte promovarea, şi apoi avem acasă cu Farul Constanţa, care e o echipă de tradiţie şi care de asemenea are ca obiectiv promovarea. E un început greu, sperăm ca din aceste meciuri să facem cât mai multe puncte. În general e un program bun ca şi deplasări”, a declarat Benga.

Ripensia are 11 deplasări, la Drobeta Turnu Severin (unde joacă U Craiova 1948), Ploiești, concitadina ASU, Slobozia, Târgu Jiu (Pandurii), Chiajna, Cluj, Reșița, București (Rapid), Călărași, și Slatina. Acasă ar avea cu Aerostar Bacău, Gloria Buzău, Metaloglobus București, Turris Turnu Măgurele, CS Mioveni, Farul, Csikszereda, Viitorul Pandurii  și Comuna Recea.

Dumitru Mihu spune că a cerut modificări. ”M-a supărat și chiar am avut câteva discuții la federație. Am înțeles, sau mi s-a promis că în zilele următoare se vor face corecții pentru că nu este normal ca o echipă să aibă 11 meciuri în deplasare și 9 acasă și alta să aibă 11 acasă și 9 în deplasare, în condițiile în care jucăm practic numai un tur. S-a lucrat după tabela Berger, dar tabela oferă posibilitate să se facă aceste corecții. Având în vedere că după tur se trage linie, noi din start pornim cu un mare dezavantaj. Nu se va schimba programul, se va schimba locul de desfășurare a unor partide. Un exemplu: Poli are 11 și 9, noi avem 9-11și noi jucăm la ei. Dacă se schimbă locul de desfășurare a meciului, în sensul că noi devenim gazde și ei devin oaspeți. Practic se rezolvă problema celor două echipe. Dar nu se va face pe criteriul acesta. Am solicitat să se facă tragere la sorți pentru că există patru cluburi în această situație. Va fi o tragere simplă și se va regla acest lucru, așa am înțeles. Am vorbit la federație, cu persoane importante, nu pot să zic”, a spus Mihu, fără să vrea să spună dacă a vorbit cu Răzvan Burleanu, sau de exemplu, cu felix Grigore, de la Departamentul de Competiții.

Dacă ar fi să se facă această schimbare, Mihu spune că ar schimba meciul cu Unirea Slobozia, să-l joace la Timișoara. ”Evident că nouă ne-ar conveni Slobozia, Pentru că avem deplasare la Slobozia și ne-ar conveni de minune pentru că și ei sunt în situația 11-9. Ne-ar conveni ca meciul pe care să-l jucăm acolo să se joace la Timișoara. Dar corect este prin tragere la sorți să se stabilească acest lucru”, a punctat președintele Ripensiei.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ