Suntem în an electoral, iar useriștilor li s-a trezit un mare apetit pentru a comunica, iar parlamentarilor, în speță, pentru proiecte legislative. Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, a depus un proiect de lege pentru a trimite cadou de majorat tinerilor un exemplar din Constituția României. 

Trifan denumește cadoul, care ar urma să aibă, pe lângă copia legii fundamentale, și o scrisoare semnată de Președintele României, ”Pachetul civi de majorat”. Scopul ar fi prevenirea plecării în masă a tinerilor din țara noastră. ”Pentru că tinerii contează, sunt importanți și valoroși pentru societate. Este cazul să le arătăm că îi prețuim, să le cerem părerile și să îi ascultăm. În Constituție vor fi subliniate pasajele importante pentru un tânăr adult și orice alte informații de interes pentru ca ei să își înțeleagă cât mai bine drepturile și obligațiile pe care le-au dobândit odată cu vârsta majoratului”, spune Trifan.

Senatorul vorbește de șomajul ridicat din rândul tinerilor, într-o țară tot mai invadată de muncitori asiatici. El crede că o dovadă de prețuire ar putea face o diferență la rata de părăsire a țării. ”Șomajul în rândul acestora depășește 22%, iar foarte mulți dintre ei aleg să studieze sau să lucreze în străinătate după care nu se mai întorc. Cei care rămân în țară se confruntă cu probleme financiare și de integrare, iar instituțiile publice se fac că nu văd. Ba chiar le pun bețe în roate când e vorba despre dreptul lor de a lua decizii pentru țara sau comunitatea în care trăiesc. Este cazul să le arătăm că îi prețuim, să le cerem părerile și să îi ascultăm”, a mai spus Trifan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ