DISTRIBUIȚI

Compania de apă și canal Aquatim anunță lansarea celei de-a doua ediții a concursului Apa pe care ne-o dorim (The Water We Want), deschis elevilor. Compeitția este una de nivel internațional, iar prima ediție a avut loc anul trecut.

Organizatorii concuruslui sunt cei de la Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei, organizație sub patronaj UNESCO din care face parte și Aquatim, prin Centrul educațional Aquapic, de la vechea uzină de apă industrială a orașului din zona Crișan. La a doua ediție, tematică este „Apa, moștenirea noastră de preț, și obiectivele de dezvoltare durabilă”, iar tinerii sunt chemați să propună în mod creativ feluri de a eprcepe și proteja apa. Vor fi două secțiuni, pentru elevi cu vârstele cuprinse între 6-12 ani și, respectiv 13-18 ani. Se poate participa cu lucrări individuale sau colective, de exemplu, cum ar fi cele realizate de o clasă.

Se așteaptă desene, fotografii, videoclipuri și animații, creații scrise și sloganuri referitoare la apă și sunete ale naturii. Conform regulamentului, fiecare participant, fie că vorbim de un elev sau o clasă, poate însrie o singură lucrare, la una dintre categoriile menționate. Înscrierile le poate face doar un cadru didactic. Lucrările se pot trimite până la data de 30 aprilie inclusiv, la emailul aquapic@aquademica.ro, însoțite obligatoriul cu formularuld e înscriere de pe site-ul Aquapic. Dintre creațiile primite vor fi selectate șase lucrări ca finaliste locale.

Aceste lucrări vor fi trimsie spre jurizarea finală și vor fi incluse în expoziția digitală ”The Water We Want 2021”, secretariatului WAMU-NET. În perioada mai-iunie vor fi anunțați câștigătorii finali pentru fiecare categorie, într-un webinar organizat cu cu reprezentanți ai UNESCO, educatori și muzee din întreaga lume, ocazie cu care va fi lansată și expoziția online.

Mai multe date despre regulament, descriere și apel de proiect găsiți aici. Formularul de înscriere se găsește aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ