DISTRIBUIȚI

Săptămâna viitoare, timișorenii vor putea intra mai tare în atmosfera sărbătorilor. Liceul de Artă ”Ion Vidu” organizează un festival dedicat, cu trei concerte de colinde.

Este vorba de ediția a X-a a Festivalului de muzică, tradiții și obiceiuri de Crăciun, organizat în Sala de concerte ”Mihai Periam” a liceului. Luni, 13 decembrie, totul înceăe cu un festival de colinde, interpretate de elvii secției de canto clasic, alături de Orchestra Simfonică a claselor VII-VIII, condusă de Lucian Onița. Concertul începe la ora 18. Marți, urmează un concert de colinde tradiționale, interpretate de elevi ai secției de artă vocală tradițională  și Ansamblul folcloric al Liceului, coordonați de  Rodica Canțâr, cu începere de la ora 18,30.

În fine, vineri, 17 decembrie, tot de la ora 18, urmează un nou recital de colinde, mai precis, un concert de muzică corală și instrumentală, pe scenă urcând Corul pe voci egale, dirijor prof.dr. Maria Gyuriș și Orchestra de suflători Vidu Band, dirijor Ilie Oberșterescu. ”În această perioadă, vor fi interpretate cu dăruire de elevii noștrii, conduși cu măiestrie de colegii profesori, colinde tradiționale românești, cântece de iarnă,  colinde clasice și moderne, în stiluri muzicale diferite.  Toate acestea contribuind la magia unei stări de spirit plină de compasiune, bunăvoință și bucurie, căci ce ar înseamna Crăciunul fără muzică, fără colinde”, spune directorii liceului, Daniel Zah și Patricia Vlad.

Înregistrările concertelor vor fi postate pe paginile de Youtube și Facebook ale liceului în zilele de 21, 22 și, respectiv, 23 decembrie, la ora 18

LĂSAȚI UN MESAJ