În drum spre Debrecen, unde vor disputa un amical, fotbaliștii de la Dinamo București au făcut un popas inedit la Timișoara. ”Câinii roșii” s-au întâlnit cu elevii din clasa Smile de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” și au făcut un schimb de cadouri.

Dacă cei mici au venit pregătiți cu desene făcute pentru fotbaliști, cei de la Dinamo le-au dăruit copiilor un ghiozdan cu rechizite și materiale promoționale ale echipei din Ștefan cel Mare. Cei mici au luat autografe de la dinamoviști și s-au pozat cu fotbaliștii, iar apoi s-au urcat în autocarul echipei și au cântat imnul ”câinilor”, ”Câine până la moarte și dincolo de ea”. ”Tot timpul este plăcut. Facem astfel de acțiuni pentru că nouă chiar ne este drag pentru că și noi am trecut prin această perioadă și parcă ne vedem cum era când eram noi mici. Este o rivalitate la Timișoara în ceea ce privește echipele de fotbal, dar până la urmă suntem oameni și este normal să ne respectăm când nu este o competiție sportivă. În general, facem astfel de acțiuni și ne este drag când vedem că și copiii țin cu Dinamo”, a spus antrenorul Flavius Stoican.

ACS Poli ar fi trebuit să joace miercuri un amical cu Dinamo, dar jocul a fost anulat din cauza problemelor de la ambele echipe. ”Am considerat că această săptămână este foarte importantă pentru ceea ce vrem noi să facem în viitorul apropiat. Am avut o discuție cu Dan Alexa și pentru el este mult mai bine să se axeze doar pe campionat. Are șanse mari de a promova cu Poli Timișoara în prima ligă. Noi avem multe de pus la punct în această perioadă, de aceea am considerat că nu este momentul. Dar cu siguranță se va întâmpla în viitor apropiat ca noi să ne întâlnim, mă refer noi ca antrenori”, a precizat Stoican.

Daniel Stanciu a revenit ca oficial la Timișoara

Echipa a fost însotiță de managerul sportiv Daniel Stanciu, care a rămas strâns legat de Timișoara de când a fost manager la Poli. Stanciu are o relație cu o timișoreancă și este stabilit în orașul de pe Bega. ”Eu sunt legat foarte tare de Timișoara. Oricum aterizam la Timișoara și era important pentru noi să facem ceva de gen. Aveam în plan mai multe acțiuni dacă jucam amicalul aici. De când eram la Poli știam că Dinamo are susținători și aici. Îmi aduc aminte că am primit foarte multe felicitări când l-am transferat pe Zicu la Poli Timișoara. Bineînțeles că era o rivalitate foarte mare, dar nici Poli de azi nu mai e cea din trecut, și nici Dinamo nu mai are așa o anvergură în țară”, a spus Stanciu.

Cel puțin pentru moment, Stanciu nu se vede revenit și profesional în Banat. ”Deocamdată, de când am plecat de la Timișoara, nu am jucat niciodată contra lui Poli. Dar asta e, încerc să îmi fac treaba unde sunt în momentul respectiv. Sentimentul cred că va fi ciudat, cum a fost și acum o lună de zile, când am jucat la Târgu-Mureș. E posibil să mă revedeți des aici, pentru că, pe jumătate, sunt stabilit aici. Deocamdată sunt la Dinamo, am niște obiective importante și e o ambiție personală că pot să reușesc la Dinamo”, a precizat managerul de la Dinamo.

În iarnă, Stanciu a vrut să îl ”fure” pe antrenorul Dan Alexa de la ACS Poli, dar nu a reușit. La fel, managerul sportiv spune că nici o propunere în sens invers nu ar avea acum succes. ”Dan Alexa e prietenul meu, îi văd un viitor strălucit ca antrenor. Nu are cum să mă convingă, pentru că pentru mine e important ceea ce fac în momentul acesta. Încă de când era jucător studia și se pregătea foarte mult pentru munca de antrenor. Îi doresc să ajungă sus, chiar merită, e un tip foarte preocupat de jobul acesta, iubește foarte mult fotbalul”, a punctat Stanciu.

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ