DISTRIBUIȚI

Facultatea de economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara a pregătti un nou concurs pentru elevi, FEEA Economic Ripensis, care va avea anul acesta prima ediție. Așa cum au loc toate concursurile, și acesta va fi online, în luna aprilie.

Concursul are nouă secțiuni și se va desfășura în perioada 20-22 aprilie pe platforma de e-Learning a UVT. Atât elevii de clasa a XI-a, cât și cei de clasa a XII-a, vor susține concursul cu întrebări de tip grilă, atât teoretice, cât și aplicative. Elevii care vor obține la concursul ”FEEA Economic Ripensis” o notă mai mare sua egala cu 8 vor beneficia de 1 punct suplimentar la media de admitere, dacă vor opta pentru facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, indifernt dacă ei sunt acum în clasa a XII-a sau a XI-a.

Rectorul Marilen Pirtea îi îndeamnă pe elevi să participe la concurs. ”Succesul, în lumea de astăzi, depinde tot mai mult de cunoștințele din domeniul marketingului, de educația economică și antreprenorială, dar și de cultura relațiilor de afaceri. Elevii care au pasiuni și înclinații către aceste zone ale domeniului economiei se află, cu siguranță, în elita viitorilor oameni de succes de mâine, care știu să își valorifice potențialul și să se facă remarcați. Consursul organizat de Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din UVT îi așteaptă cu noi provocări frumoase pe elevii din clasele a XI-a sau clasa  a XII-a, pasionați de economie și dornici de competiție”, spune Pirtea.

Iată secțiunile concursului:

Secțiunea 1_Economie

Disciplina ECONOMIE, clasa a XI-a

Secțiunea 2_Matematică

Disciplina MATEMATICĂ, clasele IX – XII

Secțiunea  3_Educație antreprenorială

Disciplina EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, clasa a X-a

Secțiunea 4_Marketing

Disciplina MARKETING, clasa a XI-a

Secțiunea 5_Contabilitate

Disciplina CONTABILITATE, clasa a XI-a

Secțiunea 6_Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor

Disciplina TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI A COMUNICAŢIILOR, clasa a X-a

Secțiunea 7_Finanțe

Disciplina ELEMENTE DE STATISTICĂ, FINANȚE ȘI ASIGURĂRI, clasa a XII-a

Secțiunea 8_Turism

Disciplina ACTIVITATEA AGENȚIEI DE TURISM și CAZAREA TURIȘTILOR, clasa a XI-a

Secțiunea 9_Economie și afaceri internaționale

Disciplina NEGOCIERE ȘI CONTRACTARE, clasa a XII-a

Termenul-limită de înscriere la concurs este 30 martie. Mai multe detalii despre concurs găsiți aici, iar pentru înscriere, puteți folosi acest formular.

 

LĂSAȚI UN MESAJ