În Timiș se organizează o nouă acțiune de plantare de copaci organizată, cu elevi. De data aceasta este vorba de ”Un județ de 10”.

Acțiunea va avea loc vineri și va implica elevi din Timișoara, Giroc, Moșnița Nouă și Peciu Nou. Ei vor fi încurajați să planteze cel puțin câte zece noi copaci în jurul școlilor, pe care ulterior, tot copiii îi vor îngriji. Evenimentul e organizat de Asociația Verde de Banat, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, sub umbrela  inițiativei Comitetului European al Regiunilor – Trees for Life.

CJT susține inițiativele ecologiste. ”Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate în timp și să încurajeze organizarea de activități de mediu la nivelul școlilor din județ. Este important să le insuflăm copiilor dragostea de natură, iar școala are aici un rol important. Ne-am manifestat clar susținerea pentru inițiativa celor de la Verde de Banat, fiind convinși că întreaga noastră comunitate are doar de câștigat de pe urma acesteia”, spune președintele CJT, Alin Nica.

Cei mici vor participa cu ocazia aceasta la sesiuni educative despre importanța protejării mediului și despre rolul zonelor verzi în viața noastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ