Tablourile au taine care nu se pot vedea doar cu ochiul liber, nici măcar cu cel al minții sau al sufletului. Săptămâna viitoare, Mueul Național de Artă invită elevii să le descopere, cu ajutorul tehnologiei, în cadrul proiectului ”Zoom!In Baroque”.

Pe parcursul a trei zile, participanții vor avea ocazia să lucreze cu echipa de restaurare a muzeului și cu tehnologia din Palatul Baroc, un sistem de inspecție de ultimă oră așa cum nu are în prezent niciun muzeu din România. Atelierele se vor face cu picturile din perioada barocă (secolele al XVII-lea și al XVIII-lea) Concret, curioșii vor descoperi detalii inedite de tehnică picturală, micro-cadre și texturi, panoramare, straturi și sub-straturi ale picturilor, plus modele lor în 3D.

Astfel, participanții nu vor afla doar despre artă, ci și despre fizică și chimie. Atelierul se adresează persoanelor cu vârste între 13 și 19 ani, elevi, studenți sau chiar tineri cercetători. Atelierele sunt în datele de 13, 15 și 17 mai, adică luni, miercuri și vineri, iar la fiecare, fiecare aprticipant primește un certificat  MNArT-BYMS (MNArT-Baroque Young Museum Scholar – Tânăr învățăcel al Mueul de Artă). Înscrierile se fac aici.

Atelierele sunt o continuare a programului cultural din anul 2023, al capitalei europene a culturii. Pentru mai multe detalii și înregistrare, puteți să  vizitați https://mnart.museum/project/zoomin-baroque-workshop-2/ sau să sunați la numărul de telefon: 0747100796

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ