Monica Macovei va vizita Timișoara, orașul Revoluției din decembrie 1989, cu ocazia lansării Asociației M10. Europarlamentarul va fi prezent – alături de membrii formațiunii județului – sâmbătă, 6 iunie 2015, de la ora 11:00, la Universitatea de Vest.

M10M10 a apărut în ianuarie 2015, dar acum asociația va avea filială și în Timiș. Ieri,  Monica Macovei –  împreună cu Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Serban Marinescu şi Dacian Țolea – a semnat actele de înființare a partidului cu același nume, fiind depuse la Tribunalul București.  Partidul M10 s-a născut din mobilizare civică, în urma campaniei prezidențiale din toamna lui 2014, fiind lansat în data de 1 martie 2015. De atunci, M10 a început campania de strângere de semnături pentru înființare și a creat primele nuclee ale organizațiilor locale ale partidului.

Denumirea asociației se referă la cele zece direcȚii reformiste propuse de europarlamentar pentru modernizarea țării:

  1. Reforma clasei politice;
  2. Reforma politicii externe și de securitate;
  3. Reforma constituțională și întărirea statului de drept;
  4. Reforma administrativă;
  5. Reforma economică și fiscală;
  6. Reforma în educație și cercetare;
  7. Reforma socială și a sistemului de sănătate;
  8. Reforma privind mediul, energia și agricultura;
  9. Reforma morală;
  10. Reforma spațiului public.

„Știm că nimic durabil nu se face peste noapte. Acum construim partidul care să schimbe în bine România. Partidul care se opune clasei politice corupte și expirate a tranziției. În doar câteva săptămâni, am adunat semnăturile pentru înscrierea partidului, așa cum prevedea vechea lege. Adică, avem peste 25.000 de semnături, din 20 județe plus București, avem deci susținere publică.  Avem un teanc întreg de formulare, pe care nu le-am mai depus astăzi la Tribunal, pentru că nu mai este nevoie, însă, pentru noi, oamenii aceștia  sunt susținători și, probabil, mulți dintre ei vor deveni membri de partid. Vom lua legătura cu ei și îi vom invita să participle la activitățile partidului M10, în orașele si satele în care locuiesc. Cu acești 25.000 de oameni începem să construim noua forță politică din România și, sunt convinsă, cu mulți alții din cei dezamăgiți de clasa politică, cei care nu mai au pe cine să aleagă, pentru că nu se simt reprezentați. Noi îi vom reprezenta ”, a declarat, pe blogul său personal, Monica Macovei – membru fondator al partidului și președinte al Comitetul de Inițiativă Națională al Partidului M10.

A. STOICA
(sursa foto: politicata.wordpress.com)

LĂSAȚI UN MESAJ