Marțea viitoare, Timișoara va fi gazda unei conferințe despre ecologism, în cadrul ”Caravanei Neutralității”. Se mai organizează și alte două evenimente conexe.

Caravana Neutralității Climatice M100 organizează o conferință marți, în Sala Multifuncțională de la CJT. Se va face o prezentare despre Platforma M100 Mirror Mission Cities (Misiunea orașelor în oglindă), iar participanții vor afla cum pot accesa programe de finanțare din sfera orașelor neutre din punct de vedere climatic. Se va organiza și o masă rotundă cu autoritățile din Timișoara, Arad, Oradea și Reșița, plus un panel cu reprezentanții organizațiilor și inițiativelor locale pentru orașe sustenabile. Participarea e deschisă pentru autorități, reprezentanții societății civile, mediul de afaceri sau cetățeni interesați.

Vor fi și două evenimente conexe. Primul va fi un laborator de inovare urbană, concursul de UrbanLab for Green Cities (Laborator urban pentru orașe verzi). Va dura două zile și participanții vor lucra cu mentori experimentați, care să-i ajute să dezvolte soluți pentru problemele urbane actuale. La final, ele vor fi prezentate în maximum zece minute juriului, iar premiile pentru câștigători sunt de 2500 de euro. Se organizează și atelierul ”Dea- Arhitectura: Inovație și educație”. Ordinul Arhitecților din România le va explica tinerilor despre orașele netru climatic.

Conferința va fi marți, 9 iulie, între orele 9,30-15. Te poți înscrie aici. Conform statisticilor la nivel mondial, 75% dintre cetățenii UE trăiesc în aglomerări urbane, care sunt responsabile de 65% din consumul de energie, dar și de 70% dintre emisiile de dioxid de carbon.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ