DISTRIBUIȚI

De azi începe Festivalul La Pas, iar duminică, în cadrul programului acestui are loc evenimentul „Gustul ca patrimoniu”. Se va discuta despre hrana văzută într-o viziune stângistă, ecologistă.

Evenimentul este organizat de Asociația CTIES are loc duminică, între orele 11-14 la Casa Tineretului, unde se și ține festivalul. Totul va începe cu o masă rotundă la care se va vorbi despre relația dintre amprenta solului (terroir) și gust, punctele gastronomice locale, experiențele gastronomice autentice, importanța lanțurilor alimentare scurte și rolul administrației publice în susținerea gastronomiei locale.

Vorbitorii sunt: Lucian Cuibus (Convivium leader Slow Food Cluj Transilvania), Sergiu Florean (Asociația CRIES), Anamaria Iuga (Muzeul Țăranului Român), Ersilia Alexa (Universitatea de Științele Vieții din Timișoara), Delia Barbu (My Banat), Paula Bora (Produs în Țara Zimbrilor, Rewilding Romania), Ionuț Crișan (consultant gastronomic), Cristina Chinole (Asociația Lanțul Alimentar Scurt), Laura Laurențiu (blogger culinar), Andrei Frățilă (chef, restaurant Nativ, Cluj-Napoca), Nicu Lazăr (Primăria Comunei Hoghilag).

De asemenea, la locație se organizează și o expoziție foto, ”Gustul ca patrimoniu”, cu o abordare tematică legată de tradiție, sustenabilitate, dar și educație alimentară. Vor fi ilustrate imagini din bucătării, grădini și pășuni. La final, se face o degustare de produse. Patricipare e rgatuită, dar se recomandă înscrierea prealabilă aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ