Astăzi ar fi trebuit să fie ultima zi a expoziției expoziției „Cataharsis la o margine de lume. Suzana Fântânariu, o retrospectivă/ Catharsis at the end of a world. Suzana Fântânariu, a retrospective”. Muzeul Național de Artă Timișoara a decis să o prelungească.

Expoziția este pe simeze din 7 decembrie 2023 și s-a bucurat de un mare succes, fapt pentru care ea este prelungită. Suzana Fântânairu trăiește în Timișoara din din 1986 până în prezent și este profesor la Facultatea de Arte și Design, expoziția cuprinde 130 de lucrări ale artistei: grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură și performance. De asemenea, sunt expuse fotografii, materiale multimedia, cataloage, broșuri și texte de autor, toate legate de viața artistei. Vizitatorii regăsesc atât lucrări din perioada 1975-1990, când artista era infleunțațtă de stampa japoneză, lucrări experimentale din perioada 1990-2010, dar și opere recent.

Expoziția, lansată la finalul anului capitalei culturale, este curatoriată de Andreea Foanene. „Creația Suzanei Fântânariu se alcătuiește organic, incluziv și sistemic, asemenea straturilor succesive specifice structurilor naturii și istoriei antropologice, diversificându-se exponențial, conectându-se cu realități diverse în modalități atipice, care se transformă în potențiale direcții autonome, caracterizând un timp și un spațiu pe care îl umple de inovație și conținut”, subliniază Andreea Foanene, curatoarea expoziției.

Data până la care expoziția va mai putea fi vizitată nu a fost încă stabilită. Muzeul de artă a punctat că o comunicare în acest sens se va face ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ