Proiectul Spotlight Heritage ”Patrimoniul sub reflectoare” al Universității Politehnice din Timișoara a ajuns să fie prezentat la Novi Sad. Gazda expoziției a fost Facultatea de Științe Tehnice a Universității din Novi Sad.
Expoziția despre proiectul Spotlight Heritage a avut loc în perioada 2-5 noiembrie. Timișoara și Novi Sad ar fi fost ”susori” pe deplin dacă nu venea pandemia, căci urmau să fie capitale europene ale culturii în 2021, dacă nu venea amânarea cauzata de coronavirus și decalarea exercițiilor efective pe orașe. Vizitatorii expoziției au putut să se plimbe virtual prin Timișoara din novi Sad, cu ajutorul aplicaților de de realitate augmentată, realitate virtuală, aplicațiile mobile și site-ul web, dar și a spectacolelor de teatru sau dans, accesate cu ajutorul tehnogiei. Expoziția a avut peste 1000 de participanți activi.
Expoziția, realizată în parteneriat între cele două orașe, a fost vizitaă în treia zi de o o echipă din România, reprezentată de membrii ai Universității Politehnica Timișoara, Asociația Timișoara 2023, Muzeul Național al Banatului și Teatrul Studențesc Thespis. Ei au făcut schimb de informații cu cei de la Novi Sad. Au luat cuvântul Diana Andone, directoarea centrului de e-Learning de la UPT, președintele Senatului Radu Vasiu, Zoran Marcov, șeful secției de Istorie d ela Muzeul Banatului, muzeograful Marius Cornea, și Tiberiu Novak, manager de comunitate, Asociația Timișoara 2023.
Zoran Marcov a dat o medalie aniversară, legată de cei 150 de ani de existență ai Muzeului Banautlui, lui Darko Stefanovic, prodecanului de la Facultatea de Științe Tehnice a Universității din Novi Sad. Au avut loc demonstrații la standul Spotlight Heritage, dar și vizite la centrele culturale Svilara și Egység Cultural Station. La eveniment s-a vorbti engleză și sârbă.