Grupul artistic Noima sărbătorește 20 de ani de la înființare. În acest sens, cei cinci artiști își expun operele la Casa Artelor.

Noima este un grup format din Ciprian Bodea, Cosmin Frunteş, Dan Gherman, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu). Ei au făcut desene chiar la Casa Artelor, pe întuneric, despre cele două decenii de existență. ”Desenul este poate cel mai direct semn, înaintea tuturor reprezentărilor elaborate. Primul semn, punctul, apoi linia, suport sau graniţă care produce forme, armătura culorii. Desenul în sine. Desenul figurativ, abstract, explicativ, liric, geometric, scriere. Dacă toate încep de la Cuvânt, în arta vizuală acestea toate se încep şi se traduc cu ajutorul desenului.  Desenul permite acest tip de lejeritate, de notaţie rapidă sau studiată pe orice suport şi în orice tip de tehnică, cu instrumente care pot lăsa o urmă, un semn. Desenul este o atingere mai apăsată sau mai moale, un punct care prin extindere poate fi infinit”, spun artiștii.

Expoziția se și numește ”Drawings/Desene” și operele vor fi scoase la lumină sub ochii privitorului, la vernisajul organizat joi, 14 septembrie, de la ora 18. Expoziția va sta la Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu până la 15 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ