O expoziție despre concepte arhitecturale va putea fi vizualizată de mâine la Timișoara. Anuala de Artă și Știință Neo Art Connect ajunge în mai multe orașe, între care și Timișoara. 

Expoziția merge în 11 orașe, iar tema din acest an este Changing Environments (Medii în schimbare). Concret, se prezintă instalații multimedia și lucrări la intersecția între artă și știință. Locațiile sunt Galeria 5, de lângă Centrul de Proiecte de pe strada Vasiel Alecsandri, mai precis, fosta frizeri Igienă, dar și Piața Libertății. Expun artiștii Mirela Cerbu, Sebastian Comănescu, Sânziana Gheorghe, Andrei Lazăr, Marina Oprea , Mihaela Pop, Mihai Toth, iar curatoare sunt Anca Boeriu și Andreea Sandu. Proiectele au fost alese de un juriu format din din Christl Baur, Președinte, Directoare a Festivalului Ars Electronica, Horea Avram, istoric de artă și curator, Mihai Zgondoiu, artist și curator, Anca Boeriu, artist și profesor în cadrul UNArte București, Andreea Sandu, manager cultural, curator, fondatoare NAC și Galateca.

Codru Festival e partener. ”“«Changing Environments» creează un  spațiu  de dezbatere din perspectiva socio-culturală a creatorilor și artiștilor ce integrează, utilizează sau colaborează cu diverse alte domenii științifice și noile tehnologii, despre impactul pe care îl simțim la nivel individual și social-economic-cultural din cauza schimbărilor majore ale societății contemporane, datorate  pe de o parte dezvoltării tehnologiei, a noilor inteligențe artificiale prezente în majoritatea aspectelor vieții, dar și schimbărilor climatice și cele de mediu, alături de cele create de conflictele armate în zone din apropierea țării noastre”, au declarat curatoarele.

Vernisajul va fi mâine, la Galeria 5, de la ora 15. Elena Adorian Aronoaie, din partea Codru, va fi și ea prezentă. Expoziția stă la Timișoara până la 16 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ