De săptămâna aceasta, puteți vizita o expoziție frumoasă despre portul popular al româncelor. Vernisajul pentru ”Moștenirea străbunilor” are loc miercuri.

Cei care vor călca pragul muzeului de lângă pădurea verde vor avea ocazia să vadă mai multe costume populare din colecția Dianei Ilisei. atracția femeii pentru portul popular a pornit după ce s-a îndrăgstoti de ia tradițională a bunicii, din zona Muscelului. ”Eforturile colecționarei de a salva porturile românești izvorăsc dintr-o profundă admirație pentru aceste expresii culturale autentice și dintr-o iubire pentru simbolistica și paleta de culori a firelor care se împletesc și se întrepătrund într-o divină îmbrățișare a creației rurale”, declară Marius Matei, coordonatorul proiectului din cadrul Muzeului Satului Bănățean Timișoara.

Vernisajul e programat miercuri, 29 mai, la ora 12. Expoziția va fi deschisă până la 28 iunie. Orarul va fi de miercuri până sâmbătă, între orele10-18, iar duminica, între orele 12-20. Aceasta este cea de-a douăsprezecea expozițir din cadrul proiectului ”Colecții și colecționari din România”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ