DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, Universitatea Politehnica a găzduit noi discuții despre un proiect cu imaginile orașului surprise de la ferestre. Fără vreo legătură cu subiectul, s-a vorbit și despre lupta antidrog.

Vineri, Politehnica a găzduit conferința interdisciplinară  ”Re-crearea oraşului de la fereastra mea”, în parteneriat cu Høgskulen for Grøn Utvikling (HGUt, Norvegia). Au participat psihologi, arhitecți, ingineri, reprezentanți ai autoriăților locale, dar și ai celor zece facultăți din cadrul UPT. S-au prezentat zece proiecte, iar Politehnica este promotor în nouă dintre ele. Au vorbit viceprimarul Cosmin Tabără, Paul Stiegelbauer, reprezentantul studenţilor în Consiliul de Administraţie UPT, Johan Barstad, din partea norvegiană a proiectului, iar printre participanți a fost și Ilie Sîrbu, președintele Asociaţiei Culturale Salvaţi Patrimoniul Timişoarei, dar și remi Rădulescu, preşedintele Societăţii Inventatorilor din Banat.

În contextul în care România se chinuie să ”mimeze” lupta antidrog, la conferință s-a organizat și atelierul „Ferestrele dependenței. Să recreăm împreună spațiul de siguranță și conectare dintre noi”, susţinut de psiholog Mariana Iridon, șefa Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timiș. Cei 50 de participanți la conferință au putut testa ochelarii ce simulează efectele drogurilor.

Expoziția cu fotograifis e află până la finalul săptămânii la ejaul 3 al bibliotecii UPT. Sunt imaigni din cele patru capitale culturale foste sau curent din proiect, adică Timişoara, Sibiu, Stavanger, Bergen, dar și din Bodo, orșa norvegian ce va prelua ștafeta anul viitor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ