De vineri, timișorenii pot admira și face un bine la expoziția ”Reverie pe un fir de drum – arta pentru binefacere”, cu tablourile Ancăi Seger. Picturile vor fi de vânzare, și toți banii vor fi donați pentru copii.

Anca Seger este o artistă de origine română, dar care a trăit în ultimii 30 de ani la New York. Ea a revenit temporar în România, într-o călătorie prin care își caută originale. Ea lucrează în acrylic, pastel gras și tehnică mixtă. Opera sa e inspirată de un subconștient universal al ființei umane. Seger a mai expus la Rochester, în New York, iar scopul a fost tot caritabil, pentru a sprijini inițiativele locale americane de protecție a mediului, sprijinire a femeilor sau eliminare a inechităților sociale.  Banii strânși după vânzarea tablourilor vor fi donați pentru programul „FACEM – comunitate pentru educație”, al Fundației Comunitare Timișoara, prin care se propune reducerea abandonului școlar, dar și modalități de a face școala mai prietenoasă pentru copii, elevi și părinți deopotrivă.

Fundația nu este la prima inițiativă caritabilă în scopul sprijinirii educației.La Fundația Comunitară Timișoara credem în puterea oamenilor de a găsi soluții, de a găsi resurse și de a se implica în problemele comunității. Această expoziție filantropică este dovada că fiecare dintre noi putem găsi o modalitate prin care să ne implicăm în rezolvarea  problemelor din jurul nostru. Fiecare dintre noi putem să dăruim din talentul nostru, din resursele noastre, din timpul nostru pentru o cauză în care credem”, declară Daniela Chesaru, directoarea executivă a FundaţieiComunitare Timişoara.

Expoziția are vineri, de la ora 18 vernisajul, la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Ea va sta pe simeze în perioada 12-22 iulie și va fi deschisă zilnic. Joi, programul va fi 13-19, iar în celelalte zile, 12-18.

LĂSAȚI UN MESAJ