DISTRIBUIȚI

Muzeul Național de Artă găzduiește de săptămâna aceasta o ezpoziție despre perioada comunistă, ”Antinostalgia”. Colajele și fotografiile expuse sunt menite să ”vindece” nostalgicii după o perioadă în care românii au avut foarte mult de suferit.

Colajele din expoziție îi aparțin lui Ion Isăilă, artist care a părăsit, în acele vremuri România pentru Germania. Acolo a și realizat multe lucrări, care surprind abuzurile regimului și viața grea a românilor, majoritatea, inspirate din anii ’80. În ceea ce privește fotografiile, ele îi aparțin lui Andrei Palade, considerat un fotograf dizident. Expoziția va fi găzduită de Muzeul Național de artă de vineri, 17 iunie, până la 20 iuliu. Programul de vizitare al muzeului pe timp de vară e de miercuri până duminică, între orele 13-21. Vernisajul expoziției va fi vineri, 17 iunie, ora 17.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului. În acest context, între 15 și 17 iunie Societatea de Studii Românești organizează  împreună cu Universitatea de Vest, Muzeul Ororilor Comunismului în România și Muzeul Național de Artă Timișoara conferința cu tema „Granițe și transferuri”. Mai mulți specialiști vor reflecta despre cum granițele coagulează civilizații. se vor organizapanel-uri individuale, lansări de carte, vizionare de film documentar, iar venirsajul expoziției are loc tot în cadrul conferinței.

Joi, 16 iunie, de la ora 17, la Sala Barocă va rula docuemntarul ”Fragile”, despre abuzurile la care sunt supuse femeile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ