DISTRIBUIȚI

Când ne gândim la studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara ne gândim, de cele mai multe ori, la ingineri sau arhitecți. Iată că ei știu să creeze și haine, iar creațile lor s-au materializat într-o expoziție deschisă de azi în holul bibliotecii universitare.

Expoziția „Colecții de design vestimentar cu inspirații din trecut” a avut astăzi vernisajul. Au fost expuse lucrări ale studenților din anul III, de la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul UPT. Creațiile au fost realizate la materia opțională Design Vestimentar. Provocarea pentru cei 25 de studenți a fost să creeze ținute inspirate din diverse stiluri pe care omenirea le-a adoptat de-a lungul istoriei. Studenții au desenat piesele vestimentare și apoi le-au materializat pe manechine de dimensiuni reduse, adică de 30 de cm.

Sunt expuse atât schițele, cât și manechinele. Lucrările au fost coordonate de profesoara Andreea Anghel, ea însăți absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism în 2008. ”De fapt, acest curs presupune trecere în revistă a istoriei costumului, din cele mai vechi timpuri până în prezent. M-am gândit să creez o activitate care, cumva, să-i implice pe studenți să încerce să găsească mai mult decât o simplă istorie și să meargă până în adâncuri. Acest exercițiu i-a inspirat, cumva, să găsească posibile elemente pe care să le poată prelua, ca să-și creeze o colecție vestimentară unică”, a declarat profesoara.

Studenții au avut ocazia să lucreze și cu designerul Laura Chiriță. ”Puteți vedea partea practică și rezultatul cursului de design vestimentar. La mine ei ajung în momentul în care au deja partea teoretică făcută, iar eu îi ajut cu partea practică, în atelierul meu de design vestimentar. Alegem împreună materialele care s-ar potrivi subiectului ales de ei și începem construcția propriu-zisă pentru ținuta în miniatură pe care ei trebuie să o realizeze”, a declarat designerul.

Expoziția e deschisă până la finalul anului universitar, adică în 7 iunie. De luni până vineri programul este între orele 9-16, iar vineri, în intervalul 9-14.

 

LĂSAȚI UN MESAJ