DISTRIBUIȚI

CSC Ghiroda și Giarmata Vii a fost surpriza plăcută a toamnei în Seria 8 din Liga 3. Echipa din comuna de lângă aeroport a terminat pe locul 1, în fața echipelor din Lipova și Chișineu Criș, cu bugete mult mai mari, și nu ar spune nu promovări, chiar dacă nu are neapărat presiunea de a urca la vară în Liga 2.

După 14 meciuri, Ghiroda a adunat 32 de puncte în Liga 3, cu un bilanț de zece victorii, două egaluri și două înfrângeri. Echipa de fotbal din comuna timișeană are un buget de aproximativ 800.000 de lei per sezon, față de 1.400.000 de lei, de cât dispuse Lipova, sau 1.200.000 de cât dispune Crișul. ”La început de sezon, ne-am propus primele patru locuri, dar când am văzut seriile, am spus că trebuie să terminăm în primele două echipe. Dacă vom fi pe locul 1 la final de sezon regulat, cu atât mai bine. Ar fi o bucurie să promovăm. Noi ne propunem să promovăm în câteva sezoane, e visul nostru să ajungem în Liga 2”, ne-a declarat directorul clubului, Marius Poclid.

În funcție de ce se va întâmpla în primăvară, mai ales în play-off, unde Ghiroda are șanse mari săs e califice, și la baraje, se va contura o strategie de investiții în infrastructura. ”Dacă vom promova, vom face investiții la stadion. E nevoie să mărim capacitatea de locuri pe scaune, de la 330 cât avem acum, la 500, să recondiționăm suprafața de joc. Dacă nu vom promova în acest an, vom investi mai mult pentru o bază sportivă pe care o vom face lângă aeroport. La Giarmata Vii am schimbat suprafața de joc, am refăcut drenajul, sistemul de irigare, nocturna”, a mai precizat directorul.

Mirajul promovării nu îi îmbată pe ghirozeni, astfel că în iarnă nu vor fi transferuri cu nemiluita. ”Noi avem un lot foarte tânăr. Probabil la baraj vom juca cu Reșița sau Deva, care sunt orașe și au alte posibiltități. Acesta e lotul care ne-a dus pe locul 1, nu vrem să facem mari schimbări, pentru că am risca foarte mult. Și dacă ajungem la primul baraj, e o experiență foarte utilă, pentru că ne-ar ajuta să creștem”, a punctat Poclid.

În octombrie, clubul l-a luat pe Răzvan Trandu, care era amator la Avântul Periam. De altfel, de când a avut experiența nefastă cu Rapid, Trandua  jucat doar ca amator, mai ales că esye și angajat la aerport. Deoarece nu se putea schimba statutul său în profesionist, Ghiroda îl va putea legitima abia aucm în iarnă. ”Avem deja un prim transfer, pe Răzvan Trandu, pe care l-am adus deja la noi. Vom vedea ce mai putem aduce”, a mai spus Poclid.

Deocamdată, după sezonul de toamnă, la Ghiroda golgheterul e Petrișor Jichici, cu 9 reușite, iar fundașul Mircea Stupu e integralist. Următoarea clastă în serie e Chișienu Criș, cu 29 de puncte și un meci mai puțin jucat.

LĂSAȚI UN MESAJ