DISTRIBUIȚI

Cele trei decenii de Facultate de Arte și Design de la Timișoara au fost marcate cu un moment unic, o expoziție de artă la Paris. Sub denumrie de ARTE30, mai multe lucrări au fost prezentat la galeria personală a lui Paul Amarica.

Vernisajul a avut loc la data de 28 mai, cu reprezentanți ai UVT care au mers la Parius pentru expoziție, la galeria din Rue Washington. De fapt, a fost un eveniment amânat cu un an, din cauz apandemiei de coronavirus. Pe simeze au fost expuse lucrările profesorului Cristian Sida și artiștii, alumni UVT, Robert Koteles și Popa Laurian. ”Acest proiect este unul „de suflet” al UVT, la aniversarea a 30 de ani de la reluarea studiilor la Facultatea de Arte şi Design. Am venit cu o expoziţie la Paris, dar nu este vorba de un proiect unicat, întrucât UVT prin artişti, absolvenţi, alumni, cadre didactice a mai avut astfel de evenimente la ambasada României din Berlin, apoi în Chile, iar astăzi a fost momentul Parisului, în această galerie frumoasă a lui Paul Amarica. O galerie cu un spaţiu nu foarte mare, dar eu cred că esenţele puternice, bune, valoroase, se ţin în spaţii mici”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Proiectul a fost condus de decanul Facultății de Arte și Design, Camil Mihăescu, cu sprijinul profesorului Matei Rogoz. Expoziția a fost vizitată de mai multe personalități la vernisaj. ”Am fost foarte plăcut surprins că multă lume ştia de această galerie. Mi-au făcut plăcere şi prezenţele ambasadorilor care au vizitat expoziția, Excelența Sa, doamna Simona-Mirela Miculescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO (Paris), DHC la Universitatea de Vest din Timișoara, și Excelența Sa, domnul Luca Niculescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra,  Președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF). La fel, a fost o bucurie să fim vizitați de directorul I.C.R. Paris, doamna Doina Marian, ca și de alți prieteni dragi ai comunității UVT din Franța”, a punctat Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ