DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara se mândrește din nou cu o clasare bună în topul internațional Shangai Ranking. La fel ca în anii trecuți, este vorba de sub-domeniul Fizică, pentru care la UVT există o facultate distinctă.

De altfel, Universitatea de Vest din Timișoara are cea mai bună clasare din țară la sub-domeniul FizicăLa nivel internațional, UVT e pe locurile 301-400 din 500 de universități din lume. ”Cunoașterea aprofundată și cercetarea științifică plasează Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) în prima grupă a  universităților de excelență din România. Mă bucur că rezultatele și anvergura academică cu care UVT s-a impus în prima grupă valorică universitară sunt acum confirmate și prin acest excelent loc întâi, cu sub-domeniul Fizică, în prestigiosul ranking ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2021. Tinerii talentați care se vor înscrie pentru admiterea 2021 la UVT au încă un motiv convingător de a opta pentru formarea lor superioară în cea mai importantă și premiată universitate comprehensivă din vestul țării”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Topul Shanghai Ranking of Academic Subjects 2021 este întocmit de către Universitatea Jiao Tong Shanghai din China. În 2021, ierarhia clasifică universitățile în funcție de 54 de domenii de studiu dinstincte. Din România, în top sunt doar opt universități, iar din Consorțiul Universitari, este vorba de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București. Topul din 2021 a cuprins 1800 de universități, din 93 de țări, din cele peste 4000 de instituții de învățământ superior din lume.

Prima ediție Shangai Ranking a fost publicată în 2009, iar de atunci topul a devenit unul de referință la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ