Acte și fapte incredibile la Primăria orașului Recaș. Unde, prins cu mâța în sac și lăsat (definitiv și irevocabil) fără dreptul de a candida de către Agenția Națională de Integritate, dar și de către Justiție, PENTRU CĂ A ÎNCĂLCAT legea, (încă) primarul Teodor Pavel vrea să lase conducerea administrației publice locale moștenire fiului său, candidat PSD. Există însă indicii rezonabile că Pavel senior nu-și dorește ca la actele atent meșteșugite ale administrației publice locale să ajungă ceva oameni corecți, care iubesc dreptatea.

Un fals cât casa pentru un viceprimar incompatibil

La Primăria orașului Recaș, în spatele ușilor închise, s-au petrecut multe lucruri care, dacă ar fi ajuns la timp la urechile oamenilor de rând, nu i-ar mai fi dat astăzi lui Teodor Pavel curajul de a-l propune chiar pe fiul său ca moștenitor al fotoliului de primar.

Sunt șase ani de când Pavel Teodor și diverse alte persoane din anturajul său dau cu subsemnatul pe la diverse instituții pentru o măgărie de zile mari. Una de-a dreptul incredibilă.

Totul a început când Constantin Carcea, fost viceprimar al orașului, a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru că, în totală contradicție cu prevederile legale, ocupa atât calitatea de viceprimar cât și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Recaș.

În cursul demersurilor sale pentru aflarea adevărului, ANI a cerut Primăriei orașului Recaș să comunice situația exactă a viceprimarului.

Iar acum vine bomba, pe care o cităm din cuprinsul Încheierii penale nr. 375 din 16.02.2023 a Judecătoriei Timișoara. Citiți și vă minunați:

inculpații Pavel Teodor, în calitate de primar al Orașului Recaș și #.#., în calitate de secretar al Orașului Recaș au întocmit și semnat adresa înregistrată în 01.03.2018 la Primăria Orașului Recaș sub nr. 2.184, adresă prin care au atestat date necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că viceprimarul în funcție la acel moment, Carcea Constantin, nu a deținut calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic Recaș în perioada 01.03.2017 — 01.03.2018, deși în realitate, în acea perioadă numitul Carcea Constantin făcea parte din Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Recaș și îndeplinea în același timp și calitatea de viceprimar al Orașului Recaș, după care cei doi inculpați au comunicat adresa nr. 2.184/ 01.03.2018 către Agenția Națională de Integritate, cunoscând că respectivul înscris este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, respectiv pentru a nu se stabili starea de incompatibilitate a viceprimarului Carcea Constantin…”.

Considerăm un alt citat,…

…extras tot din Încheierea penală nr. 375 din 16.02.2023 a Judecătoriei Timișoara, ca fiind descrierea perfectă a ceea ce se întâmplă la Recaș, aspecte excepțional remarcate și de către judecător:

…judecătorul de cameră preliminară apreciază că, dată fiind calitatea de primar a intimatului Pavel Teodor, respectiv calitatea de secretar al oraşului a intimatei #.#., prin prisma cărora, aceştia trebuie să inspire cetăţenilor sentimente de corectitudine şi respectare a legii, faptele săvârşite de către intimaţi sunt de o gravitate deosebită care nu pot justifica o soluţie de renunţare la urmărirea penală. Mai mult, judecătorul constată că intimaţii nu au recunoscut faptele imputate, s-au eschivat şi au încercat să le justifice, iar în sarcina acestora nu a fost dispusă nici măcar obligaţia de a presta munca neremunerată în folosul comunităţii”.

E clar pentru…

…toată lumea că, timp de 12 ani, Pavel Teodor a condus Primăria orașului Recaș ca pe propria feudă. Să luăm acum în discuție cazul doamnei Narcisa Constanța Petrariu, de la Serviciului Economic al Primăriei Orașului Recaș. Aceasta s-a aflat în incompatibilitate deoarece s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu soțul său, referent superior în cadrul Compartimentului economic al Primăriei orașului Recaș, aflat în subordinea directă a Serviciului Economic, încălcând astfel prevederile legale. Nu o spunem noi, a spus-o cu subiect și predicat chiar Agenția Națională de Integritate.

Pe cale de consecință, strâns cu ușa de prevederile legale, primarul Pavel a emis Dispoziția nr. 354/26.07.2023 privind destituirea doamnei Petrariu din funcția de șef Serviciu Economic, având ca fundament constatările de incompatibilitate din Raportul ANI nr. 53364.

Înainte de asta însă mai dăduse o dispoziție, nr. 467/30.12.2022, prin care d-na. Petrariu era sancționată disciplinar cu „diminuarea drepturilor salariale cu 5% pe o perioadă de 3 luni”. Și această dispoziție avea ca fundament tot constatările de incompatibilitate din Raportul ANI nr. 53364.

Iar acum explicația

Faptul că primarul a emis două dispoziții, ambele ca sancțiune pentru starea de incompatibilitate care reieșea din Raportul ANI, a făcut posibil ca, în instanță, d-na Petrariu să își recâștige funcția (dosar 3794/30/2023, Tribunalul Timiș). De ce? E simplu: nimeni nu poate fi sancționat de două ori pentru aceeași faptă. Mai pe șleau spus: primarul Pavel s-a făcut că respectă legea, că o sancționează pe doamna Petrariu, dar „întâmplător” a sancționat-o de două ori, astfel încât aceasta să poată rămâne pe funcție.

Mai mult decât atât, pentru „greșeala” primarului Pavel de a da două sancțiuni pentru aceeași faptă, Primăria orașului Recaș e și bună de plată. Trebuie să-i plătească doamnei Petrariu și cheltuielile de judecată, în cuantum de 5.000 de lei, dar și diferențele salariale de la destituirea și până la repunerea pe funcție.

Ați aflat mai sus…

….două lucruri. Primarul Pavel nu se dă în lături de la fals în acte, după cum se arată în cuprinsul Încheierii penale nr. 375 din 16.02.2023, dar meșteșugește și actele astfel încât să pară că respectă legea (cazul Petrariu). E lesne de înțeles acum de ce Pavel senior nu-și dorește ca la actele atent meșteșugite ale administrației publice locale să ajungă ceva oameni corecți, care iubesc dreptatea?
Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Timiș Plus, Ziarul Văii Jiului, Hunedoara Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

1 COMENTARIU

  1. Sper să dispară acest individ din peisaj cat mai curând, nu putem ca români să tot încurajăm la nesfârșit astfel de practici, ajungem tot mai la coada Europei.
    Sunt destui oameni capabili, inteligenti și cu o bună pregătire, care ar putea avea funcții de conducere. Mi-aș dori să nu mai dureze ani de zile până la suspendarea din funcție a astfel de persoane care își umplu buzunarele din banii cetățenilor, și nici nu se mai satură, ba mai mult tot ei sunt cu gura mare.

LĂSAȚI UN MESAJ