DISTRIBUIȚI

Lucrurile sunt departe de a fi puse în ordine la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara. Marile tunuri ale epocii Pîrșan, fostul rector, nu sunt nici astăzi elucidate.

În campus tronează o clădire în construcție, fără termopane. Asta deși, spun sursele noastre, termopanele s-au pus și decontat gras pe vremea rectorului Pîrșan. Chiar dacă despre soarta termopanelor nu se știe nimic, deși banii s-au plătit, Stelian Acatincăi ocupă în continuare funcția de director general administrativ. Cum așa? Asta ne întrebăm și noi. Achizițiile la suprapreț sunt la ordinea zilei pentru că, în continuare, furnizorii instituției sunt aceiași. Aleși pe sprânceană, desigur.

Adevăratul haos este însă legat de averea universității, mai exact terenurile deținute. Deși instituția ar trebui să producă aproximativ 3,5 milioane de euro anual, combinațiile perpetuate în timp fac ca USAMVB să încaseze fix praful de pe tobă. Universitarii produc studenți pe bandă rulantă însă, în mod miraculos, terenurile universității ori nu dau producție, ori producția raportată sfidează bunul simț.

Actualul management a intrat în combinații de joasă speță cu sindicatul studenților, ceea ce face ca adevărații stăpâni ai campusului să fie niște șmecherași aflați periodic la încasare din evenimentele de sute de milioane organizate nefiscalizat ori distribuția camerelor de cămin. Ca să nu mai vorbim că, în campus, dacă vrei să tragi ceva pe nas ori pe altceva, ai de unde.

În cel puțin două domenii spectaculos de bănoase și-au făcut apariția apropiați ai actualului management. Paza campusului a ajuns în mâinile unor boschetari, care își fac treaba după cum îi taie capul, iar  activitatea Agro Tm Campus este gestionată într-un impecabil conflict de interese.

Despre toate acestea, în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ