DISTRIBUIȚI

Coronavirusul a ”înghețat” startul sezonului de baschet masculin. Nu s-a mai jucat nici prima fază a Cupei României, dub formă de turnee, și nici nu a început Liga Națională de Baschet masculin, care va lua startul abia în decembrie. Deocamdată, ”leii” din Banat sunt, în mare parte, încă izolați.

SCM Timișoara a avut la testarea de joi, 15 octombrie, iar antrenorul Dragan Petricevic și alți zece jucători au fost depistați pozitivi. Ulterior, deși focarul de la DSP a rămas declarat cu 11 cazuri, a fost confirmat pozitiv și americanul Stallworth. De altfel, singurul care au scăpat dintre seniori sunt Alexandru Olah și Mirel Dragoste, chiar jucătorii care sunt convocați în noiembrie la echipa națională. Lor li s-a și permis să se antreneze separat la Sala ”Constantin Jude”, cu acceptul DSP. De joia aceasta, adică din 30 octombrie, echipa va relua antrenamentele după 14 zile de izolare, fără simptome pentru componenți.

De asemenea, mai spunem că după ce au apărut numeroase cazuri la echipa de baschet, a fost testat și tot personalul TESA de la Sala ”Constantin Jude”. Un angajat a fost găsit pozitiv. ”Leii” vor juca abia în perioada 10-13 noiembrie în Cupa României, care se va juca în sistem-turneu. Ulterior, urmează perioada de meciuri și pregătire a echipei naționale. Din decembrie, se va începe din nou campionatul. Federația ar dori etape normale, nu turnee, dar va face asta doar dacă testele rapide de exudat din nas, mult mai ieftine ca cele PCR și cu acuratețe mare, vor fi disponibile la scară largă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ