Ripensia Timișoara a cedat la scorul de 2-1 în fața Concordiei Chiajna, același scor din urmă cu două săptămâni înregistrat în sezonul regulat, în Ilfov. De data aceasta, roș-galbenii nu au reușit să mai opună o rezistență așa dârză ca în apropiere de București, deși tabela a fost la xerox.

Ripensia  a reușit să joace relativ bine în prima repriză. De atfel, startul meciului a fost destul de antrenant în ceea ce privește ambele formații. Mediop a avut șansa deschiderii scorului în minutul 3, contra fostei sale formații, dar a tras previzibil. În atac, roș-galbenii au avut momente chiar curajoase. Cea mai importantă ocazie a avut-o Ene, în minutul 10, dar a trimis pe lângă, la finalului unui contraatac. Și Vidrăsan a avut anterior o altă ocazie. Ulterior, după startul interesant pentru spectatori, jocul s-a mai domolit. Concordia a făcut două schimbări la pauză, iar jocul s-a modificat semnificativ în repriza a doua.

Repriza a doua a început cu oaspeții călare pe gazde. Silviu Pană a avut ocazii, iar în minutul 54, presiunea a dat roade. Claudiu Negoi nu a avut neapărat cine știe ce execuție, dar Butnărașu a deviat cu călcâiul și astfel, l-a păcălit pe Rus, iar astfel, s-a marcat primul gol. Chiajna și-a majorat diferența în minutul 61, când Mediop și Pană au combinat frumos, iar africanul a marcat din câțiva metri. Din minutul 65, Ripensia a făcut trei modificări, iar nou-intratul David Ciurel a redus diferența în minutul următor, cu o execuție foarte bună de la 15 metri. Concordia a mai fost periculoasă doar la o lovitură liberă bătută de Tamaș, dar ripensiștii nu au mai găsit calea spre poartă.

Ripensia Timișoara: I. Rus – C. Lungu (Șiuiu 90’), Butnărașu, Țieranu, Gladun – Stoi (cpt.) – P. Nistor (Rob. Stoica 65’), Vl. Moraru (Zamfirescu 65’), Vidrăsan (Cracea 84’), Mih. Ene – Andreaș (Dav. Ciurel 65’)

Concordia Chiajna: Ius. Popescu – R. Simion, Gab. Tamaș (cpt.), Stănică, Goicea – Cierpka, Ghimfuș (Negoi 46’), Sil. Pană (Pațurcă 75’), R. Cristea (Călințaru 46’) – Ndiaye, Petkovski (Ivanovski 88’)

Iulian Muntean a fost foarte supărat, deși Ripensia este doar cu 1 punct și un meci în plus în urma Progresului, ocupanta locului de baraj. ”Nu mai conta scorul, din păcate, este înfrângere. Deși astăzi am fi putut sau am fi sperat la un rezultat pozitiv. Din păcate, două greșeli, două goluri și după aceea a fost foarte ușor pentru cei de la Chiajna să conserve rezultatul. După prima repriză probabil că am fi meritat un punct, dar după repriza a doua, când faci astfel de greșeli… Din păcate, tinerețea, presiunea, nici nu știu pe ce seamă să pun aceste greșeli. Greșelile individuale, punctele sunt la chiajna. Ne punem și noi întrebare aceasta de patru etape. Jucăm o primă repriză bună, și apoi, în a doua repriză, parcă intră altă echipă pe teren. Încă nu am găsit răspunsul la chestia aceasta. Încă n-am găsit răspunsul. Normal că sunt foarte supărat. Speram astăzi la un rezultat bun. Plus că sunt jucători care se supără că nu joacă, când intră, joacă în alt mod. Din păcate, nu ai cum să faci astfel de greșeli. Jocul se îndrepta clar spre un 0-0. Ok, era 1 punct, îl aveam în clasament, era bine cât de cât pentru noi, pentru mora. Dacă facem astfel de greșeli…. Din păcate, sunt foarte supărat, nu știu ce să mai spun… Cât timp sunt puncte în joc, sperăm la baraj, că nu avem ce să facem. Mai sunt cinci etape, puncte în joc, avem șanse să ajungem la baraj. Dar dacă ne prezentăm cum ne-am prezentat astăzi, e foarte greu de crezut că ajungem la baraj și chiar dacă am ajunge la baraj, e foarte greu să credem că putem să-i batem pe cei din cealaltă serie. Trebuie să schimbă un pic modul de abordare, trebuie să caute fiecare în el, să aibă putere, când intră pe teren ca să nu se mai lase. Foarte multe dueluri le pierdem. Orice minge care e în aer, nu reușim să o câștigăm”, a spus antrenorul principal al Ripensiei.

Eugen Trică nu a dat declarații după meci, dar l-a trimis pe Gabriel Tamaș în fața presei. ”Suntem bucuroși că am câștigat. Și meciul trecut mi s-au părut foarte tineri, dar au jucat mai bine. Acum nu știu ce s-a întâmplat cu ei. Noi am venit să nu luăm gol, și pe parcurs ce se scurge timpul, știam că ocazii vom avea. Și cred că am avut și am înscris de două ori Suntem puțin supărați că nu am intrat în play-off, dar ce ne-am pus în gând e că vrem să câștigăm toate meciurile din play-out, să să arătm că meritam să fim în play-off. Este mare dezamăgirea, pentru că voiam să prindem play-off-ul, dar după cum am spus-o și o spun, play-off-ul nu s-a pierdut acum, s-a pierdut de la început. Sperăm că de la vară sau după meciul acesta se va trage linie și se vor gândi foarte bine cei din conduceere ce vor să facă. Dacă vor să tragă la promovare anul viitor sau dacă vor să fie în aceeași situație ca anul acesta. Nu știu, treaba lor, ei decid”, a declarat fundașul central.

Săptămâna viitoare se întrerupe și Liga 2. Ripensia va juca un amical la Arad, la UTA. Apoi, la început de aprilie, roș-galbenii au derby-ul de pe terenul Dumbrăviței.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ